Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φράκτη για τους πρόσφυγες υψώνει τώρα και η Αυστρία - Θα κατασκευαστεί στα σύνορά της με τη Σλοβενία

Φράκτη για τους πρόσφυγες υψώνει τώρα και η Αυστρία - Θα κατασκευαστεί στα σύνορά της με τη Σλοβενία
Αρχικώς θα έχει μήκος 3,7 χλμ, όμως μπορεί να φθάσει και τα 25 χλμ
Η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υψώνουν φράκτες στα σύνορά τους, προκειμένου να ελέγξουν τις ροές προσφύγων, κινήσεις που εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα της Ε.Ε. να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση, ενώ καταδεικνύουν παράλληλα την ανυπαρξία συμφωνίας για την άσκηση μιας κοινής πολιτικής επί του θέματος.
Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά της Αυστρίας να ανακοινώσει ότι θα υψώσει φράκτη από συρματόπλεγμα, μήκους 3,7 χλμ, στα σύνορά της με τη Σλοβενία, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον έλεγχο της διέλευσης των προσφύγων.
«Θα είναι ένας απλός φράκτης που θα έχει στόχο να ορίσει σαφώς το σύνορο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Προεδρίας, Γιόζεφ Οστερμάγερ.
Η υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, δήλωσε πως η Ε.Ε. έχει ενημερωθεί γι' αυτό το μέτρο, το οποίο θα ληφθεί για πρώτη φορά μεταξύ των δύο χωρών που ανήκουν στη ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας Σένγκεν.
Ωστόσο, ο αυστριακός γενικός διευθυντής δημόσιας ασφάλειας, Κόνραντ Κόγκλερ, δήλωσε σε συνέντευξη ότι προετοιμάζονται επίσης μέτρα για να μπορεί να κατασκευαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, εφόσον χρειαστεί, ένας φράκτης μήκους 25 χιλιομέτρων.
Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, η Σλοβενία, ακολουθώντας την πρακτική της Ουγγαρίας, ανακοίνωσε την κατασκευή φράχτη στα σύνορά της με την Κροατία.
Μάλιστα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήριζαν την απόφαση του σλοβένου πρωθυπουργού ως μήνυμά του στην Ευρώπη και «ύστατη έκκληση για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» ώστε να βοηθηθεί η Σλοβενία να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης