Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Κατώτερη των εκτιμήσεων η ανάπτυξη της οικονομίας – Κατά 0,3% αυξήθηκε το ΑΕΠ το γ' τρίμηνο του 2015

Ευρωζώνη: Κατώτερη των εκτιμήσεων η ανάπτυξη της οικονομίας – Κατά 0,3% αυξήθηκε το ΑΕΠ το γ' τρίμηνο του 2015
Οι αναλυτές εκτιμούσαν άνοδο του ΑΕΠ κατά 0,4%
Απροσδόκητη επιβράδυνση παρουσίασε η οικονομική ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2015, υπογραμμίζοντας το πόσο ευάλωτη είναι η ανάκαμψη της περιοχής και καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει την ανάγκη νέων μέτρων τόνωσης της οικονομίας.
Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,3% το γ' τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, Eurostat, όταν οι μέσες εκτιμήσεις αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg έκαναν λόγο για ανάπτυξη της οικονομίας της ζώνης του ευρώ κατά 0,4%.
Με μια επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές να δοκιμάζει την άνοδο στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση, τα στοιχεία θα ληφθούν υπόψη από τον διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, καθώς θα οδεύουμε προς τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Δεκέμβριο.
Ο κεντρικός τραπεζίτης, σημειωτέον, έχει ήδη σημειώσει ότι μελετώνται επιπλέον μέτρα τόνωσης της οικονομίας της ζώνης του ευρώ, επισημαίνοντας τους πτωτικούς κινδύνους για την ανάπτυξη, αλλά και τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, ο οποίος κινείται πολύ κάτω του στόχου 2% της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης