Διεθνή

Απέτυχε να επανεκλεγεί πρόεδρος της Καταλονίας ο Artur Mas και στη δεύτερη ψηφοφορία

Απέτυχε να επανεκλεγεί πρόεδρος της Καταλονίας ο Artur Mas και στη δεύτερη ψηφοφορία
Αν δεν εκλεγεί πρόεδρος μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, θα πρέπει να γίνουν νέες εκλογές, ίσως τον Μάρτιο του 2016
Με αποτυχία στέφθηκε και η δεύτερη προσπάθεια του Artur Mas να επανεκλεγεί πρόεδρος της Καταλονίας, καθώς δεν κατάφερε να πετύχει τη στήριξη του CUP (Υποψηφιότητα Λαϊκής Ενότητας).
Σε μια επανάληψη της προηγούμενης ψηφοφορίας, που έλαβε χώρα την Τρίτη, ο Artur Mas έχασε με 62 – 73.
Έλαβε μόνον τις ψήφους του κόμματος Junts pel Si (Μαζί για το ναι), του συμμάχου του για την απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία.
Μιλώντας πριν από την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της Καταλονίας, ο Artur Mas προσφέρθηκε να μοιράσει κάποιες από τις προεδρικές εξουσίες μεταξύ των τριών αντιπροέδρων και να προχωρήσει σε ψήφο εμπιστοσύνης σε δέκα μήνες.
Οι υπαναχωρήσεις του ήταν μια προσπάθεια να προσελκύσει τις δέκα ψήφους του άκρα αριστερού CUP, που επίσης υποστηρίζει την καταλανική ανεξαρτησία από την Ισπανία.
Οι επικεφαλής του CUP ανέφεραν ότι δεν θα ψηφίσουν τον Mas, εξαιτίας των περικοπών στις κοινωνικές υπηρεσίες που προώθησε ως τοπικός πρόεδρος, όπως και εξαιτίας της συνεχιζόμενης έρευνας για διαφθορά στο κόμμα του Artur Mas.
Εξηγώντας την αρνητική ψήφο του κόμματός του, ο ηγέτης του CUP, Antonio Banos, σημείωσε ότι ήταν ένα «ψύχραιμο όχι», διότι το κόμμα του ήξερε ότι η συζήτηση δεν έχει λήξει.
Ο Artur Mas ανταπάντησε ότι «υπάρχει χρόνος, όχι όμως πολύς».
Αν το καταλανικό κοινοβούλιο δεν εκλέξει πρόεδρο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, θα πρέπει να γίνουν νέες εκλογές, πιθανόν τον Μάρτιο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης