Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Σε γενική απεργία οι Έλληνες ενάντια στη λιτότητα - Νέο τεστ για την κυβέρνηση τα μέτρα που ακολουθούν

MarketWatch: Σε γενική απεργία οι Έλληνες ενάντια στη λιτότητα - Νέο τεστ για την κυβέρνηση τα μέτρα που ακολουθούν
Οι πλειστηριασμοί, σημείο – κλειδί για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές
Στη γενική απεργία στην Ελλάδα εναντίον των μέτρων λιτότητας, που έχουν επιβληθεί στη χώρα βάσει του νέου προγράμματος διάσωσης, αναφέρεται και το MarketWatch, το οποίο επισημαίνει ότι πρόκειται για την πρώτη απεργιακή κινητοποίηση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται παράλληλα, ότι η Ελλάδα προσπαθεί να ξεκλειδώσει τη δόση των 2 δισ. ευρώ, ευρισκόμενη σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, με βασική διαφορά που χρήζει επίλυσης να αποτελούν οι πλειστηριασμοί.
Η Ευρωζώνη έχει ζητήσει από την Ελλάδα να εφαρμόσει μια σειρά μέτρων υπό το πρόγραμμα διάσωσης μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, σε μια διαδικασία που θα ανοίξει τον δρόμο για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών με χρήση των κεφαλαίων του προγράμματος.
Το MarketWatch επισημαίνει ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε σκληρός επικριτής της λιτότητας, όμως ο πρόεδρος του, Αλέξης Τσίπρας, αναγκάστηκε τον Ιούλιο να συμφωνήσει σε ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει τον κίνδυνο εξόδου από τη ζώνη του ευρώ.
Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι παρά τη στροφή του κόμματος και του κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τα μέλη του να λάβουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης.
Πάντως, σημειώνει ότι τις επόμενες εβδομάδες η Ελλάδα θα πρέπει να εγκρίνει στο Κοινοβούλιο νέα σειρά μέτρων, που θα αποτελέσουν ένα ακόμη τεστ για την ελληνική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης