Τελευταία Νέα
Διεθνή

Padoan (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Η Ιταλία βγαίνει από την κρίση – Μεταρρυθμίσεις και περικοπές φόρων απέφεραν καρπούς

Padoan (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Η Ιταλία βγαίνει από την κρίση – Μεταρρυθμίσεις και περικοπές φόρων απέφεραν καρπούς
Η εμπιστοσύνη επιστρέφει τόσο στις οικογένειες όσο και στις επιχειρήσεις, σημειώνει ο ιταλός υπουργός Οικονομικών
Η Ιταλία επέστρεψε, βγαίνει από την κρίση χάρη σε μια στρατηγική συνολικής ανάπτυξης, υπογραμμίζει ο ιταλός υπουργός Οικονομικών, Pier Carlo Padoan, σε βίντεο που ανήρτησε στο You Tube, στο κανάλι MEF_GOV.
Ο ιταλός τεχνοκράτης υπουργός σημειώνει ότι «οι μεταρρυθμίσεις και οι περικοπές των φόρων άρχισαν να αποφέρουν καρπούς» και, μιλώντας στα αγγλικά, υπογραμμίζει ότι «η εμπιστοσύνη επιστρέφει τόσο στις οικογένειες όσο και στις επιχειρήσεις».
«Με περισσότερη εμπιστοσύνη αυξάνεται η απασχόληση και η ανάπτυξη», τονίζει.
Σε ό,τι αφορά τον τίτλο του βίντεο, «Oltre le nuvole» («Πέρα από τα σύννεφα»), ο Padoan εμπνεύστηκε, όπως γράφουν τα μέσα ενημέρωσης, από έργο του γνωστού σκηνοθέτη Μικελάντζελο Αντονιόνι.
Πρόκειται, δηλαδή, για προσεκτικά σχεδιασμένη επικοινωνιακή στρατηγική, στα χνάρια της αμεσότητας και της προτίμησης στη χρήση των νέων τεχνολογιών, που επιδεικνύει ο ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi.
Ο Pier Carlo Padoan, αναφέρεται, επίσης, στη «φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Renzi, η οποία περιλαμβάνει την αγορά τις εργασίας, την αστική δικαιοσύνη, την αλλαγή του φορολογικού συστήματος και την μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης».
Σε ό,τι αφορά τη δημόσια οικονομία της χώρας, επισημαίνει ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» και εκτιμά ότι «το δημόσιο χρέος θα αρχίσει να μειώνεται από το 2016, με περισσότερη συγχρόνως ανάπτυξη και σταθερό πρωτογενές πλεόνασμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης