Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Kλίμα θα παραστεί ο Putin παρά την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης

Στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Kλίμα θα παραστεί ο Putin παρά την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης
Στόχος της Συνόδου είναι η υπογραφή μιας συμφωνίας που θα περιορίσει την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη
Παρά την ένταση που υπάρχει εδώ και μήνες ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία ο ρώσος πρόεδρος V. Putin θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα που ξεκινά στις 30 Νοεμβρίου στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε το Γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Στη διάσκεψη θα συμμετάσχουν περισσότερες από 190 χώρες και τουλάχιστον 100 επικεφαλής κρατών, οι οποίοι καλούνται να εξετάσουν βασικά ζητήματα που δεν επιλύθηκαν στις διαπραγματεύσεις των προηγούμενων μηνών.
Στόχος της Συνόδου είναι η υπογραφή μιας συμφωνίας που θα περιορίσει την άνοδο της θερμοκρασίας έως τα τέλη του αιώνα κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.
Ενόψει της Συνόδου, περίπου 155 χώρες έχουν καταθέσει δεσμεύσεις για περιορισμό της αύξησης εκπομπών, καλύπτοντας σχεδόν 90% των συνολικών παγκόσμιων εκπομπών.
Όπως ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ο γγ του ΟΗΕ, Ban Ki Moon, ένα από τα βασικά ζητήματα που εκκρεμούν είναι η οικονομική και άλλου είδους βοήθεια προκειμένου να μπορέσουν οι αναπτυσσόμενες χώρες να περιορίσουν τις εγχώριες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
Οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν συμφωνήσει για κονδύλια 100 δισ. δολαρίων το χρόνο έως το 2020, είναι όμως απρόθυμες να δεσμευτούν πέρα από το έτος αυτό.
Ζητούν επίσης χρηματοδότηση και από την Κίνα, η οποία ξεπέρασε κατά πολύ τις ΗΠΑ και είναι πλέον ο μεγαλύτερος παραγωγός αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης