Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση της παραγωγικότητας κατά 1,6% το γ' τρίμηνο του 2015

ΗΠΑ: Αύξηση της παραγωγικότητας κατά 1,6% το γ' τρίμηνο του 2015
Η παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 1,2% το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, όμως οι ώρες εργασίας μειώθηκαν κατά 0,5%
Με ετήσιο ρυθμό 1,6% αυξήθηκε η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο του 2015, παρά την πρώτη πτώση που καταγράφηκε στο ωράριο εργασίας από το τέλος της Μεγάλης Ύφεσης.
Η παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 1,2% το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, όμως οι ώρες εργασίας μειώθηκαν κατά 0,5%.
Πρόκειται για την πρώτη μείωση από το τρίτο τρίμηνο του 2009 και οφείλεται στην οξεία πτώση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων στη μεταποίηση.
Οι ώρες που εργάστηκαν οι υπάλληλοι, που παράγουν μακράς διαρκείας ή διαρκή αγαθά συρρικνώθηκαν κατά 3,6%, κάτι που αντικατοπτρίζει την προσπάθεια των αμερικανών μεταποιητών να αντιπαλέψουν το ισχυρό δολάριο και τη μικρότερη δαπάνη από τις εγχώριες ενεργειακές εταιρείες.
Η μεταποιητική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 4,9% το τρίτο τρίμηνο του έτους, όμως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εταιρείες παρήγαν πλεόνασμα αποθεμάτων, το οποίο τώρα μειώνουν.
Το κόστος ανά μονάδα προϊόντος αυξήθηκε κατά 1,4%, το ωρομίσθιο για όλους τους εργαζομένους αυξήθηκε κατά 3%, όμως είναι μόλις στο +1,4% προσαρμοζόμενο στον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης