Διεθνή

Draghi (ΕΚΤ): Ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης

tags :
Draghi (ΕΚΤ): Ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης
Η ΕΚΤ μπορεί να κάνει χρήση και άλλων εργαλείων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί κοντά στον στόχο του 2%
Ανοικτό άφησε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi.
Κατά τη διάρκειας ομιλίας του στο Μιλάνο, ο Draghi τόνισε ότι το πρόγραμμα μπορεί να επεκταθεί, ενώ η ΕΚΤ μπορεί να κάνει χρήση και άλλων εργαλείων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί κοντά στον στόχο του 2%.
«Σήμερα, όπως και χθες, έχουμε τη δυνατότητα να δράσουμε, καθώς υπάρχουν πολλά εργαλεία στη διάθεσή μας», τόνισε ο Draghi.
«Είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση στην οποία η δυναμική των τιμών παραμένει πολύ αδύναμη και το μακροοικονομικό περιβάλλον αβέβαιο», σημείωσε ο διοικητής της ΕΚΤ.
Ο διοικητής της ΕΚΤ υπογράμμισε την αδιαμφισβήτητη αποτελεσματικότητα του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.
Αναγνώρισε ωστόσο ότι με φόντο την αποδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομίας, η ΕΚΤ πρέπει να είναι έτοιμη να εξετάσει όλες τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της, προκειμένου να πετύχει τον στόχο της.
Ειδικότερα όσον αφορά τον πληθωρισμό, ο Draghi εξήγησε ότι δεν πρέπει να παραμένει σε πολύ υψηλά ή πολύ χαμηλά επίπεδα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης