Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά τριών μηνών το δολάριο, λόγω των προσδοκιών για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων

Σε υψηλά τριών μηνών το δολάριο, λόγω των προσδοκιών για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων
Το αμερικανικό νόμισμα ενδεχομένως να επωφελήθηκε στην ανοδική του κίνηση εξαιτίας του αεροπορικού δυστυχήματος στην Αίγυπτο, που πιθανώς σχετίζεται με την τρομοκρατία
Σταθερά υψηλότερα κινήθηκε το αμερικανικό δολάριο έναντι άλλων σημαντικών νομισμάτων την Πέμπτη, μετά το «επιθετικό» μήνυμα που εξέπεμψε με δηλώσεις της η διοικήτρια της FED, Janet Yellen, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο.
Ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου DXY έφθασε να καταγράφει κέρδη 0,5%, στα 97,992, διαπραγματευόμενος στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Ιουλίου.
Το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν σημαντικά έναντι του γεν, στο +0.34% και τα 121,89 γεν, έναντι των 121,55 γεν αργά την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη.
Τα σχόλια από πολλούς αξιωματούχους της FED, ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα μπορεί να ξεκινήσει να αυξάνει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο, έχει τροφοδοτήσεις τις αγορές δολαρίου στις τελευταίες συνεδριάσεις.
Η διοικήτρια της FED, Janet Yellen, ανέφερε ότι μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο είναι πολύ πιθανή, ενώ ο αντιπρόεδρος Stanley Fischer προς επίρρωση των λεγομένων της Yellen, ανέφερε αργότερα ότι ο δομικός πληθωρισμός δεν θα είναι μακριά από τον στόχο 2% από τη στιγμή το δολάριο αρχίσει να ενισχύεται και οι μειούμενες τιμές του πετρελαίου αρχίσουν να σταθεροποιούνται.
Το ευρώ καταγράφει μικρά κέρδη, στο +0,05% και το 1,0868 δολάριο, με τους αναλυτές ωστόσο να σημειώνουν ότι τα κέρδη του δολαρίου θα είναι πιο έντονα έναντι του ευρώ απ' ό,τι έναντι του γεν, διότι οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ έχουν δώσει πιο ξεκάθαρα σημάδια για επιπλέον ποσοτική χαλάρωση.
Παράλληλα, ο επικεφαλής οικονομολόγος της FxPro, Simon Smith, ανέφερε ότι το δολάριο επωφελήθηκε οριακά και από τα νέα ότι στην πτώση του ρωσικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο ίσως εμπλέκονται τρομοκράτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης