Τελευταία Νέα
Διεθνή

Constancio (EKT): Μεγάλη πρόκληση ο χαμηλός πληθωρισμός στην Ευρωζώνη - Ο στόχος του 2% θα επιτευχθεί μεσοπρόθεσμα

tags :
Constancio (EKT): Μεγάλη πρόκληση ο χαμηλός πληθωρισμός στην Ευρωζώνη - Ο στόχος του 2% θα επιτευχθεί μεσοπρόθεσμα
Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση χαρακτηρίζει τον χαμηλό πληθωρισμό στην Ευρωζώνη
Για τη δυναμική του πληθωρισμού και τη νομισματική πολιτική σε ένα περιβάλλον χαμηλού πληθωρισμού, μίλησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Vitor Constancio.
Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση χαρακτηρίζει τον χαμηλό πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας ωστόσο ότι η χρήση μιας σειράς μέτρων από την κεντρική τράπεζας, γεννά την ελπίδα ότι μπορεί να επιτευχθεί μεσοπρόθεσμα ο στόχος για πληθωρισμό κοντά στο 2%.
Το να κατανοήσει κανείς τη δυναμική του πληθωρισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, λόγω των πολύ χαμηλών επιπέδων πληθωρισμού που επικρατούν σε πολλές χώρες, σημείωσε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ.
Όπως προειδοποίησε, η αποδυνάμωση του δεσμού της οικονομικής δραστηριότητας με τον πληθωρισμό, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη νομισματική πολιτική.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, οι φορείς χάραξης πολιτικής χρειάζονται περισσότερα από απλώς καλές προβλέψεις για τον πληθωρισμό:
πρέπει επίσης να κατανοήσουν τη διαδικασία του πληθωρισμού, προκειμένου να αξιολογήσουν καλύτερα το ρόλο της νομισματικής πολιτικής.
Θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να εξηγήσουν το σκεπτικό μας για το κοινό, όπως η διαχείριση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό, η οποία έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό κανάλι της νομισματικής πολιτικής.
«Τα τελευταία χρόνια, οι κεντρικές τράπεζες στις ανεπτυγμένες οικονομίες έχουν υιοθετήσει προγράμματα ποσοτικής χλάρωσης, με στόχο τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.
Και η ΕΚΤ προχώρησε στη λήψη αντισυμβατικών μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο χαμηλού πληθωρισμού, υπογράμμισε ο Constancio

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης