Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Πόσο πιθανό είναι να μας εκπλήξει σήμερα (5/11) η Τράπεζα της Αγγλίας;

CNBC: Πόσο πιθανό είναι να μας εκπλήξει σήμερα (5/11) η Τράπεζα της Αγγλίας;
Δεν αναμένεται, πάντως, αύξηση των επιτοκίων, επισημαίνει το CNBC
Η Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England- BoE) δεν αναμένεται να προβεί σήμερα, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, σε αύξηση των επιτοκίων, εντούτοις μια «έκπληξη» παραμένει στα χαρτιά, σημειώνει το αμερικανικό CNBC, σε σχετικό δημοσίευμα.
Όπως αρχικά ξεκαθαρίζει οι αναλυτές εκτιμούν πως μια ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων θα συντελεστεί το νωρίτερο τον Φεβρουάριο του 2016, με τους περισσότερους να στοιχηματίζουν σε ακόμα αργότερη ημερομηνία, την ώρα που το βασικό επιτόκιο βρίσκεται αμετάβλητο στο 0,5% από τον Μάρτιο του 2009.
Ωστόσο, έκπληξη θα θεωρηθεί, σύμφωνα με το CNBC, αν 2 από τα συνολικά 9 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της BoE ψηφίσουν υπέρ της αύξησης των επιτοκίων, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι μόλις ένα μέλος θα διαφοροποιηθεί.
Οι Martin Weale και Kirsten Forbes φέρονται ως τα πιθανότερα μέλη του ΔΣ να συνταχθούν με τον Ian McCafferty, ο οποίος σταθερά τάσσεται υπέρ της αύξησης των επιτοκίων.
Επιπλέον, το βλέμμα όλων θα στραφεί στο επικοινωνιακό κομμάτι, με τον αναλυτή της Citigroup, Richard Cochinos, να εκτιμά ότι θα υπάρξει μια ελαφριά ένδειξη προς μια πιο «επιθετική» στάση.
Το CNBC σημειώνει ότι επίσης ότι υπάρχει μια έντονη διάσταση απόψεων στις τάξεις των οικονομικών αναλυτών και των επενδυτών, με τους μεν πρώτους να προβλέπουν αύξηση των επιτοκίων της BoE το α’ εξάμηνο του 2016 και τους δεύτερους να μην «βλέπουν» αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα από το 2017.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως η σημερινή Πέμπτη είναι μια «Super Thursday», καθώς συμπίπτει η ανακοίνωση των επιτοκίων με τη νέα έκθεση της BoE με τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό και το ΑΕΠ.
Ορισμένοι κάνουν λόγο για επί τα χείρω αναθεώρηση, λόγω της ανησυχίας που επικρατεί για την παγκόσμια οικονομία, ωστόσο ο πληθωρισμός επηρεάζεται αρνητικά και από τη διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου, η οποία φαίνεται να σταματά.
Σε κάθε περίπτωση, οι νέες προβλέψεις θα αποτελέσουν ένδειξη για τις μελλοντικές αποφάσεις τηςBoE, επισημαίνει το CNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης