Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιταχύνεται η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη – Στις 53,9 μονάδες ενισχύθηκε ο σύνθετος PMI τον Οκτώβριο

Επιταχύνεται η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη – Στις 53,9 μονάδες ενισχύθηκε ο σύνθετος PMI τον Οκτώβριο
Από τα τέσσερα μεγαλύτερα κράτη της ζώνης του ευρώ, η Ισπανία συνεχίζει να καταγράφει τον ισχυρότερο ρυθμό επέκτασης της οικονομίας της

Με μέτριο βαθμό επιταχύνθηκε η ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης στο ξεκίνημα του τελευταίου τριμήνου του έτους, με τον βαθμό επέκτασης να ενισχύεται έναντι του χαμηλού τεσσάρων μηνών που καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο.
Ο σύνθετος δείκτης PMI στην Ευρωζώνη ενισχύθηκε στις 53,9 μονάδες τον Οκτώβριο, υποδηλώνοντας ανάπτυξη για είκοσι οκτώ συνεχείς μήνες, ελαφρώς χαμηλότερα έναντι της αρχικής εκτίμησης για διαμόρφωσή του στις 54 μονάδες.
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson, τα τελικά στοιχεία για τον σύνθετο PMI επιβεβαιώνουν τη σταθερή, αν και ακόμη άτονη οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη στην αρχή του τέταρτου τριμήνου.
Τα στοιχεία, σημειώνει, υποδηλώνουν ότι η τριμηνιαία ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ παραμένει περίπου στο 0,4%.
«Μια μικρή ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης των νέων παραγγελιών υποδηλώνει ότι η άνοδος αυτή μπορεί να κερδίσει momentum τον Νοέμβριο, όμως ο ρυθμός ανάπτυξης φαίνεται ότι θα παραμείνει αδύναμος, παρά τα μέτρα τόνωσης που είναι σε ισχύ», σημειώνει.
Από τα τέσσερα μεγαλύτερα κράτη της περιοχής, η Ισπανία συνεχίζει να καταγράφει τον ισχυρότερο ρυθμό επέκτασης της οικονομίας της, με τον PMI να υποδηλώνει ανάπτυξη 0,7% στην αρχή του τέταρτου τριμήνου.
Εν τω μεταξύ, η Γερμανία συνεχίζει να αναπτύσσεται με ρυθμό 0,4%, ακολουθούμενη από την Ιταλία με 0,3%.
Η Γαλλία παραμένει οκνή, με τον PMI να παρουσιάζει υποσχόμενα σημάδια ανάκαμψης, όμως η ανάπτυξη διαμορφώνεται μόλις στο 0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης