Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα δίνη η Volkswagen - Προβλήματα στις μετρήσεις εκπομπών σε άλλα 800 χιλ. οχήματα - Στα 2 δισ. το κόστος

tags :
Σε νέα δίνη η Volkswagen - Προβλήματα στις μετρήσεις εκπομπών σε άλλα 800 χιλ. οχήματα - Στα 2 δισ. το κόστος
Η νέα υπόθεση εκτιμάται ότι θα κοστίσει στην εταιρεία περίπου 2 δισ. ευρώ
Σε νέα δίνη βρίσκεται η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, καθώς ανακοίνωσε σήμερα εντοπίστηκαν "ανεξήγητες ασυνέπειες" στην εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε άλλα 800.000 ντιζελοκίνητα οχήματα του ομίλου.
"Κατά τη διάρκεια των εσωτερικών ελέγχων, διαπιστώθηκαν ανεξήγητες ασυνέπειες όσον αφορά τη μέτρηση του επιπέδου του διοξειδίου του άνθρακα.
Εξ όσων γνωρίζουμε μέχρι τώρα, το πρόβλημα αφορά περίπου 800.000 αυτοκίνητα του ομίλου" ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Σύμφωνα με τη VW, δεν τίθεται θέμα για την ασφάλεια των αυτοκινήτων αυτών.
Η νέα υπόθεση εκτιμάται ότι θα κοστίσει στην εταιρεία περίπου 2 δισ. ευρώ.
Ο όμιλος Volkswagen βρίσκεται εδώ και περίπου έναν μήνα στο επίκεντρο ενός σκανδάλου άνευ προηγουμένου, καθώς αποκαλύφθηκε ότι σε 11 εκατομμύρια ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα είχε τοποθετηθεί ένα παράνομο λογισμικό που παραποιούσε τους ελέγχους εκπομπής των οξειδίων του αζώτου (NOx).
Η διοίκηση της εταιρείας δεσμεύτηκε ότι "θα ξεκινήσει αμέσως διάλογο με τις αρμόδιες αρχές όσον αφορά τις συνέπειες αυτής της διαπίστωσης".
Σημειώνεται ότι σήμερα (4/11) η μετοχή της Volkswagen ξεκίνησε με απώλειες -9% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ενώ συνεχίζει να βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος κοντά στο -2,5%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης