Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Βαρκελώνη για στρατολόγηση τζιχαντιστών μέσω του Διαδικτύου

Ισπανία: Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Βαρκελώνη για στρατολόγηση τζιχαντιστών μέσω του Διαδικτύου
Στη σύλληψη δύο ατόμων στη Βαρκελώνη, τα οποία κατηγορούνται ότι κατηχούσαν και στρατολογούσαν άτομα για την τρομοκρατική οργάνωση Daesh μέσω των κοινωνικών δικτύων, προχώρησε η ισπανική αστυνομία, σε μια έρευνα που είναι σε εξέλιξη.
Οι σημερινές συλλήψεις έρχονται να προστεθούν σε αυτές που έγιναν χθες, στη Μαδρίτη.
Οι δύο συλληφθέντες –και οι δύο μαροκινής καταγωγής, αν και ο ένας έχει ισπανική εθνικότητα–, διατηρούσαν επαφές μέσω των κοινωνικών δικτύων με άτομα στις εμπόλεμες ζώνες, στους οποίους παρείχαν τη στήριξή τους και ενθαρρύνονταν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στον τζιχαντισμό, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών.
Στους δύο συλληφθέντες καταλογίζεται ότι συμμετείχαν με ενεργό τρόπο στην μηχανή προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτος ή Daesh, εν μέσω ιδιωτικών συναντήσεων για την προβολή του συνόλου του προπαγανδιστικού υλικού αυτής της οργάνωσης, με σκοπό να στρατολογήσουν και να κερδίσουν οπαδούς υπέρ της τρομοκρατίας.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι συλληφθέντες δημιουργούσαν προφίλ για να μπορούν να βλέπουν αρχεία κάθε είδους (εικόνες, βίντεο, έγγραφα) από την τρομοκρατική οργάνωση και εν συνεχεία τα μετέδιδαν σε άλλους χρήστες μέσω άλλων κοινωνικών δικτύων ή τα μοιράζονταν άμεσα με άλλα άτομα σε ιδιωτικές συναντήσεις.
Σκοπός όλων αυτών των κινήσεων ήταν να πείσουν τα άτομα με τα οποία σχετίζονταν, ώστε να ενσωματωθούν στην οργάνωση και να μεταβούν στις εμπόλεμες ζώνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης