Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια πτώση στη Wall Street - Κατοχυρώνουν κέρδη οι επενδυτές - Στο -0,3% ο S&P 500

tags :
Ήπια πτώση στη Wall Street - Κατοχυρώνουν κέρδη οι επενδυτές - Στο -0,3% ο S&P 500
Απώλειες -8,83% καταγράφει το ADR της Εθνικής στη Wall, διαπραγματευόμενο στα 0,77 δολάρια
Με ελαφρώς αρνητικά πρόσημα άνοιξαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν τα κέρδη τους μετά το χτεσινό (2/11) ράλι.
Οι επενδυτές επιδοκίμασαν την αύξηση των επενδυτικών συμφωνιών και τα εταιρικά οικονομικά αποτελέσματα, αλλά και την αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων.
Πιο συγκεκριμένα, στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση -0,1% στις 17.806 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει πτώση -0,3% στις 5.113 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο της Wall S&P 500 καταγράφει πτώση κατά -0,3% στις 2.098 μονάδες.
Απώλειες -8,83% καταγράφει το ADR της Εθνικής στη Wall, διαπραγματευόμενο στα 0,77 δολάρια.
Στο μέτωπο της οικονομίας, σύμφωνα με τα στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ που δημοσιεύτηκαν τον Οκτώβριο, ο Σεπτέμβριος ήταν ο μήνας με τον ταχύτερο ρυθμό αύξησής τους.
Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο η αύξηση των πωλήσεων σε ετήσια βάση ήταν 18,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα.
Αντίστοιχα, η πρόβλεψη για τον Οκτώβριο κάνει λόγο για αύξηση 17,7 εκατομμύριων αυτοκινήτων σε ετήσια βάση.
Η ενδυνάμωση των πωλήσεων αντανακλά την συνεχιζόμενη ενίσχυση της καταναλωτικής δαπάνης, που συντελεί στην ανάπτυξη της αμερικάνικης οικονομίας αυτή τη χρονιά.
Σύμφωνα με όσα έγραψε σε ένα σημείωμα προς πελάτες ο Sam Bullard της Wells Fargo «παρά τη μικρή οπισθοχώρηση στον ρυθμό πωλήσεων του Οκτωβρίου, η δραστηριότητα στις πωλήσεις οχημάτων έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά στη συνολική καταναλωτική δαπάνη για το τέταρτο τρίμηνο.
Ωθείται από την σταθερή άνοδο του εισοδήματος, ανεβάζοντας την καταναλωτική εμπιστοσύνη και προσελκύοντας την καταναλωτική χρηματοδότηση.
Όσο για τις αυξήσεις των πωλήσεων ανά εταιρία, για την Fiat Chrysler ήταν +15% (έναντι εκτίμησης για +13%), για την Nissan ήταν +13% (έναντι εκτίμησης για 9,4%) και για τη Ford ήταν +13% (έναντι εκτίμησης για 14%).
Υπενθυμίζεται ότι αμετάβλητα στο 0% - 0,25% διατήρησε τα επιτόκια η νομισματική επιτροπή της Fed, αναβάλλοντας - προς το παρόν - τη διαδικασία της ομαλοποίησης της νομισματικής της πολιτικής, ωστόσο έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο... κρίσιμων αποφάσεων για τον Δεκέμβριο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης