Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την περικοπή 15 χιλ. θέσεων εργασίας ως το 2018 ανακοίνωσε η Standard Chartered – Προχώρα σε ΑΜΚ

Την περικοπή 15 χιλ. θέσεων εργασίας ως το 2018 ανακοίνωσε η Standard Chartered – Προχώρα σε ΑΜΚ
Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με στόχο την άντληση περίπου 5,1 δισ. δολάρια προχωρά η Standard Chartered
Την περικοπή 15 χιλ. θέσεων εργασίας έως το 2018 ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, η βρετανική τράπεζα Standard Chartered.
Ειδικότερα, η τράπεζα προχωρά σε γενική αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, την περικοπή του λειτουργικού κόστους και των θέσεων εργασίας, αλλά και την έξοδο από ορισμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες και χώρες.
Επιπλέον, αναμένεται να θέσει νέους στόχους για την κερδοφορία.
Η Standard Chartered προχωρά σε έκδοση δικαιωμάτων με στόχο την άντληση 5,1 δισ. δολαρίων, ώστε να τονώσει τον ισολογισμό της και να έχει τη βάση για να εφαρμόσει τη νέα στρατηγική της.
Συγκεκριμένα, για κάθε 7 υφιστάμενες μετοχές η τράπεζα θα προσφέρει 2 δικαιώματα στην τιμή των 465 πενών ή 7,17 δολαρίων στο Λονδίνο, ήτοι με discount 34,8% σε σχέση με την τελευταία τιμή κλεισίματος και 55,6 δολάρια Χονγκ Κονγκ ή 7,17 δολάρια στο Χονγκ Κονγκ, με discount 29,4%.
Η τράπεζα δήλωσε επίσης πως θα παραλείψει το μέρισμα του έτους που ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2015.
Με στόχο την εξυγίανσή της προχωρά και στην περικοπή 18.000 θέσεων εργασίας έως το 2018, με τη διαδικασία να έχει ήδη ξεκινήσει με την απόλυση 1.000 διευθυντικών στελεχών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της Standard Chartered, οι μετοχές της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ σημείωσαν ενδοσυνεδριακές απώλειες 3,8%.
Στόχος της τράπεζας είναι να μειώσει το κόστος κατά 2,9 δισ. δολάρια έως το 2018, καθώς και να αυξήσει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας common equity Tier 1 στο 12-13%, έναντι προηγούμενου στόχου για 11-12%.
Στόχος της τράπεζας είναι να είμαστε "υγιείς και στοχοπροσηλωμένοι”, δήλωσε ο CEO της Standard Chartered, Bill Winters κατά την διάρκεια conference call.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης