Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίγυπτος: Εντοπίστηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του ρωσικού Airbus που συνετρίβη στην χερσόνησο του Σινά

Αίγυπτος: Εντοπίστηκε και το δεύτερο  μαύρο κουτί του ρωσικού Airbus που συνετρίβη στην χερσόνησο του Σινά
O στρατός της Αιγύπτου έχει μεταφέρει ήδη 129 σορούς στο νεκροτομείο του Καΐρου 
(upd) Εντοπίστηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του ρωσικού Airbus που συνετρίβη σήμερα στην χερσόνησο του Σινά, όπως ανακοίνωσαν οι αιγυπτιακές αρχές.
Πλέον, στα χέρια των αιγυπτιακών αρχών βρίσκονται και τα δύο μαύρα κουτιά, εκ των οποίων το ένα περιέχει τις παραμέτρους της πτήσης και το άλλο τις ηχογραφημένες συνομιλίες και τους θορύβους μέσα στο πιλοτήριο.
Από αυτά, θα αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες για να βρεθούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Εντοπίστηκε το μαύρο κουτί του ρωσικού Airbus που συνετρίβη σήμερα στην χερσόνησο του Σινά, όπως ανακοίνωσαν οι αιγυπτιακές αρχές.
Το μαύρο κουτί θα εξεταστεί από ειδικούς εμπειρογνώμονες ενώ τα στοιχεία που περιέχει θα αναλυθούν διεξοδικά ώστε να γίνουν κατανοητές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκαν οι 224 επιβαίνοντες της μοιραίας πτήσης.
Ο εκπρόσωπος του Αιγύπτιου πρωθυπουργού Serif Ismail διευκρίνισε επιπλέον ότι ο στρατός έχει μέχρι στιγμής «μεταφέρει 129 σορούς» στο νεκροτομείο του Καΐρου και σε διάφορα άλλα νοσοκομεία της πόλης .
Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός επισήμανε σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ότι οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες είναι πλέον σχεδόν μηδαμινές και ότι μια ομάδα Ρώσων ειδικών θα μεταβεί στην Αίγυπτο αργότερα σήμερα.
Η χώρα εξάλλου προετοιμάζεται προκειμένου να υποδεχθεί τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας.
Την ίδια ώρα η Υπηρεσία Ερευνών και Αναλύσεων για την Ασφάλεια της Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας (BEA) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει αύριο στην Αίγυπτο δύο από τους ερευνητές της με τη συνοδεία έξι τεχνικών συμβούλων της Airbus προκειμένου να συμμετάσχουν στις έρευνες για το αεροπορικό δυστύχημα.
Επιπλέον θα μεταβούν στην χώρα δύο ερευνητές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Έρευνας Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Γερμανίας (BFU), που θα εκπροσωπούν την κατασκευάστρια εταιρεία, και τέσσερις ερευνητές της αντίστοιχης υπηρεσίας της Ρωσίας (MAK), εκ μέρους της χώρας όπου ανήκε η αεροπορική εταιρεία, διευκρίνισε η BEA.

(Πρώτη ενημέρωση 19:44, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης