Διεθνή

Schulz (Ευρωκοινοβούλιο): Αναγκαία η δημιουργία ενός δίκαιου συστήματος κατανομής των προσφύγων

Schulz (Ευρωκοινοβούλιο): Αναγκαία η δημιουργία ενός δίκαιου συστήματος κατανομής των προσφύγων
Kαλεί την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει όσα μέτρα ψήφισε
Την ανάγκη να υπάρχει ένα δίκαιο σύστημα κατανομής για την αναδιανομή των προσφύγων στην Ε.Ε. τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz.
Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο ευρωπαίος αξιωματούχος απορρίπτει τις θεωρίες ότι η Γερμανία προσπαθεί να αποφύγει τις ευθύνες της ενώ προτείνει να αυξηθεί η λογοδοσία της τρόικας και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει όσα μέτρα ψήφισε.
«Απορρίπτω κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι η Γερμανία αναζητά τρόπους να αποφύγει τις ευθύνες της.
Η Γερμανία -μόνο τις τελευταίες επτά εβδομάδες- υποδέχθηκε μισό εκατομμύριο αιτούντες άσυλο και ένας σημαντικός αριθμός προσφύγων θα εξακολουθήσει να κατευθύνεται προς τη Γερμανία.
Οι Γερμανοί θα παραμείνουν ανοιχτοί στο καλωσόρισμα αυτών των ανθρώπων, ειδικά εάν δουν ότι υπάρχει ένα δίκαιο σύστημα για την αναδιανομή τους σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και επιπροσθέτως ότι οι πόροι παρέχονται στις χώρες υποδοχής (πρώτης γραμμής) για να αντιμετωπίσουν την κρίση στην πηγή της» αναφέρει Martin Schulz.
Αναφερόμενος στο μεγάλο αυτό ζήτημα, το προσφυγικό, ο Martin Schulz υπογραμμίζει ότι «μια βιώσιμη πολιτική απέναντι σ’ αυτή τη μαζική εισροή είναι αυτή που θα περιλαμβάνει δύο συστατικά:
Την αλληλεγγύη, όπου όλα τα κράτη-μέλη θα υποδέχονται τους αιτούντες άσυλο, και την οικονομική και υλική βοήθεια στις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
Η οικονομική βοήθεια στην Τουρκία και η ελαστικότητα στην Ελλάδα εντάσσονται στο δεύτερο συστατικό της μικτής αυτής πολιτικής» τονίζει.
Ο Martin Schulz επανέλαβε πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πώς θα βελτιώσουν οι θεσμοί τη δημοκρατική τους λογοδοσία έναντι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με την ελληνική κρίση, επισημαίνοντας πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ζητήσει μεγαλύτερη διαφάνεια και λογοδοσία της τρόικας επί δύο και πλέον χρόνια.
Τόνισε ακόμη πως «οι προσεχείς εβδομάδες θα είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδος για την ελληνική πολιτική τάξη, η οποία θα αναλάβει το μέλλον της Ελλάδας και θα αναγνωρίσει τι πρέπει να γίνει για το καλό της χώρας και του λαού της μακροπρόθεσμα».
Ο Martin Schulz αναφέρθηκε και στην ανεργία στη ΕΕ τονίζοντας, πως «τα ποσοστά ανεργίας των νέων στην Ευρώπη είναι μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της οικονομικής κρίσης και φαίνεται ότι θα είναι μία από τις πλέον μακράς διάρκειας αρνητικές συνέπειες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης