Τελευταία Νέα
Διεθνή

Steinmeier (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Στόχος η σύσφιγξη των σχέσεων Ελλάδας - Γερμανίας - Πρόκληση το προσφυγικό

Steinmeier (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Στόχος η σύσφιγξη των σχέσεων Ελλάδας - Γερμανίας - Πρόκληση το προσφυγικό
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας χαρακτήρισε την προσφυγική κρίση «πολύ μεγαλύτερη από την πρόκληση της ελληνικής οικονομικής κρίσης»
Συνάντηση με τον ομόλογό του Νίκο Κοτζιά είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα και μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Ο γερμανός ΥΠΕΞ ανέδειξε την ανάγκη να υπάρξει εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας - Γερμανίας, αφού παραδέχτηκε ότι στο πρόσφατο παρελθόν αυτή κλονίστηκε με διάφορες «λεκτικές υπερβολές».
«Η αμοιβαία εμπιστοσύνη είναι κάτι το οποίο είναι απαραίτητο στην πολιτική και τη διπλωματία και πρέπει να αποτελεί το θεμέλιο που επειγόντως χρειαζόμαστε», υπογράμμισε ο ίδιος.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, σε κοινές του δηλώσεις με τον έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά τόνισε ότι πρέπει να στρωθεί ο δρόμος για την αποκατάσταση των καλών φιλικών σχέσεων των δύο χωρών που υπήρξαν στο παρελθόν και πρέπει να υπάρξουν και στο μέλλον, ενώ στάθηκε και στην «πρόκληση των προσφυγικών ροών» η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη από την πρόκληση της ελληνικής οικονομικής κρίσης.
Για αυτό, όπως είπε, τουλάχιστον τώρα θα πρέπει στην Ευρώπη όλοι να «γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε συλλογικά».
Ο κ. Steinmeier σημείωσε ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή από όλα τα κράτη μέλη μια δίκαιη κατανομή των βαρών της προσφυγικής κρίσης.
«Γνώμη μας είναι», πρόσθεσε, «ότι η δημιουργία hot spots είναι αναγκαία προϋπόθεση, αλλά όχι αρκετή, αν δεν δημιουργηθεί ένα σύστημα κατανομής προσφύγων στην Ευρώπη».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης