Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Τρόπο να εκμεταλλευτεί την προσφυγική κρίση, με στόχο τη μείωση του χρέους αναζητά η ελληνική κυβέρνηση

Bild: Τρόπο να εκμεταλλευτεί την προσφυγική κρίση, με στόχο τη μείωση του χρέους αναζητά η ελληνική κυβέρνηση
Η Bild αναφέρει ότι εξετάζονται τα σενάρια, στα οποία η χώρα θα μπορούσε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης
Τρόπο να εκμεταλλευτεί την προσφυγική κρίση που βιώνει η ΕΕ, με στόχο να πετύχει μείωση του χρέους της φέρεται να αναζητά η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild.
Ειδικότερα, η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει εντός των επομένων εβδομάδων μείωση του χρέους, ή τουλάχιστον μία αποφασιστική ελάφρυνση των πληρωμών ή μία αναβολή των μεταρρυθμίσεων, με τον έλληνα πρωθυπουργό να εμφανίζεται πρόθυμος για γενναίες παραχωρήσεις σε σχέση με την προσφυγική κρίση.
Δηλώσεις στην εφημερίδα έκανε ο κ. Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος ανέφερε πως «είναι λογικό, δεδομένης της δραματικής κατάστασης των προσφύγων και της κατάστασης στην Ελλάδα, να ζητηθεί μεγαλύτερη οικονομική ελαστικότητα και περισσότερη προσαρμοστικότητα».
Ο ίδιος διευκρίνισε, πάντως, ότι είναι θέμα του Αλ. Τσίπρα «το πότε και τι ακριβώς θα ζητήσει».
Επιπλέον, η Bild αναφέρει ότι εξετάζονται τα σενάρια, σε ευρωπαϊκό και ελληνικό επίπεδο, στα οποία η χώρα θα μπορούσε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης, ενώ σημειώνει πως εάν αυτό συμβεί τότε η ΕΕ θα είναι σε θέσει να λάβει ειδικά μέτρα και να δώσει επιπλέον δωρεάν βοήθεια στην Αθήνα.
Μία τέτοια έκτακτη κατάσταση θα μπορούσε να αποτελέσει επιχείρημα για αποφασιστικές ελαφρύνσεις στο ζήτημα του χρέους, υποστηρίζει η Bild.
Καταλήγει δε τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές πως δυνάμεις της αστυνομίας και του λιμενικού σώματος έχουν φτάσει στα όριά του και ότι το χρεοκοπημένο κράτος απλώς δεν έχει τους οικονομικού πόρους να διαχειριστεί κατάλληλα και ικανοποιητικά τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που φτάνουν από την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης