Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΛΚ: Ζητά να διερευνηθεί αν η Le Pen έβαλε άλλον ευρωβουλευτή να ψηφίσει στη θέση της

ΕΛΚ: Ζητά να διερευνηθεί αν η Le Pen έβαλε άλλον ευρωβουλευτή να ψηφίσει στη θέση της
Η Le Pen εξήγησε ότι δεν ευθύνεται για τη χρήση την προσωπική της κάρτας από κάποιον τρίτο…
Σε μείζον ζήτημα εξελίσσεται το θέμα του αν ευρωβουλευτής ψήφισε στη θέση της Marine Le Pen, της προέδρου του Εθνικού Μετώπου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά παράβαση του κανονισμού, με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να ζητά τη διεξαγωγή έρευνας επί του θέματος.
Πιο συγκεκριμένα, το ΕΛΚ έκανε λόγο για «υποψίες νοθείας», απευθύνοντας το αίτημα αυτό στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Scultz, όπως ανέφερε στο Twitter ο επικεφαλής του, ο Γερμανός ευρωβουλευτής Manfred Weber.
Η Le Pen από την πλευρά της εξήγησε ότι δεν ευθύνεται για τη χρήση την προσωπική της κάρτας από κάποιον τρίτο κατά την απουσία της και ότι ο ευρωβουλευτής που ψήφισε στη θέση της "θα πρέπει να δώσει απαντήσεις".
Στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διακρίνεται η Marin Le Pen να φεύγει από την αίθουσα στις 14.14 σήμερα, λίγο πριν τελειώσει η ψηφοφορία που είχε ξεκινήσει γύρω στις 12.00.
Όμως κατά την ηλεκτρονική καταμέτρηση, που είναι επίσης αναρτημένη στον ίδιο ιστότοπο, διαπιστώνει κανείς ότι η κάρτα της χρησιμοποιήθηκε τουλάχιστον οκτώ φορές από τις 14.15 μέχρι τις 14.18 από κάποιον που ψήφιζε στη θέση της.
Σύμφωνα με μια πηγή του ευρωκοινοβουλίου, άλλοι βουλευτές που είχαν παραμείνει στην αίθουσα ανέφεραν ότι κάποιος που καθόταν κοντά στη Le Pen νωρίτερα ψήφιζε αντί για αυτήν και αυτός κινδυνεύει με κυρώσεις αν αποδειχθεί ότι το έκανε.
Το πρόβλημα το διαπίστωσε πρώτη η Σουηδή ευρωβουλευτής Anna Maria Koraza.
«Αντιλαμβάνομαι ότι η κα Λεπέν δεν είναι εδώ. Θα ήθελα να επαληθεύσετε τι έγινε με την ψήφο της και τον γείτονά της» είπε στον προεδρεύονται λίγα λεπτά αφότου η Γαλλίδα ευρωβουλευτής είχε αποχωρήσει από την αίθουσα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης