Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα: Υποβίβασε δύο θέσεις την Ελλάδα στον δείκτη του επιχειρείν, στην 60η θέση

Παγκόσμια Τράπεζα: Υποβίβασε δύο θέσεις την Ελλάδα στον δείκτη του επιχειρείν, στην 60η θέση
Συνολικά 189 χώρες καταγράφονται από την Παγκόσμια Τράπεζα με βάση τις επιδόσεις τους σε διάφορους τομείς επιχειρηματικότητας
Στην 60η θέση υποχώρησε η Ελλάδα από την 58η που ήταν στον δείκτη του επιχειρείν της Παγκόσμιας Τράπεζας που κρατάει στοιχεία για 189 χώρες.
Αυτά περιλαμβάνουν από το πόσο εύκολο είναι να ανοίξει μία επιχείρηση μέχρι τις εξωτερικές συναλλαγές της, τις πληρωμές των φόρων της και άλλα.
Για παράδειγμα η Ελλάδα είναι στην 54η θέση στο άνοιγμα νέων επιχειρήσεων από την 50η που ήταν το περασμένο έτος, στην 47η από την 44η όσον αφορά την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και στην 79η από την 71η όσον αφορά την πρόσβαση σε πιστώσεις (δάνεια).
Την ίδια πτώση (47η από 44η) παρουσίασε η χώρα μας και στο θέμα της προστασίας των μικρών επενδυτών, ενώ στην πληρωμή φόρων υποχώρησε στην 66η από την 63η θέση και στην εκκαθάριση λόγω αφερεγγυότητας έπεσε στην 54η από την 50η.
Πολύ χαμηλά βρίσκεται, ωστόσο, η Ελλάδα όσον αφορά την εφαρμογή των συμβάσεων (132η από 131η).
Αμετάβλητη παρέμεινε, εξάλλου, η θέση της στους τομείς της διαχείρισης οικοδομικών αδειών (60η), της καταγραφής της ιδιοκτησίας (144η) και των εξωτερικών συναλλαγών (27η).
Αυτή η τελευταία συνιστά και το καλύτερο πλασάρισμα της χώρας μας στη συγκεκριμένη λίστα της Παγκόσμιας Τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης