Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Δεν θα βοηθήσει τη Volkswagen η γερμανική κυβέρνηση – Και λόγω πιέσεων στον προϋπολογισμό

Bloomberg: Δεν θα βοηθήσει τη Volkswagen η γερμανική κυβέρνηση – Και λόγω πιέσεων στον προϋπολογισμό
Ο CEO της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας M. Mueller θα ταξιδέψει, πάντως, με την Α. Merkel στην Κίνα
Η κυβέρνηση της Αngela Merkel αφήνει τη Volkswagen να τα βγάλει πέρα μόνη της τη στιγμή που κλυδωνίζεται ακόμα από το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων, αναφέρει το Bloomberg.
Οι εκτελεστικοί διευθυντές της VW υποστηρίζουν ότι το σχέδιό τους είναι να προχωρήσουν στην παραγωγή περισσότερων υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων για να ανταπεξέλθουν του σκανδάλου.
Κι ενώ η Merkel θέλει να δει ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους της Γερμανίας ως το 2020 δεν προσφέρει καμία βοήθεια στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Ένας λόγος είναι και ότι ο προϋπολογισμός της Γερμανίας επιβαρύνθηκε εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης, αλλά δεν είναι ο μόνος.
«Είμαστε αντίθετοι στο να δώσουμε κίνητρα για τις πωλήσεις, είναι θέμα αρχής» ξεκαθαρίζει ο Michael Fuchs, ένας από τους παλιότερους βουλευτές και εξηγεί ότι «καμία αυτοκινητοβιομηχανία δεν παίρνει βοήθεια για τις πωλήσεις της από τη γερμανική κυβέρνηση, οπότε η Volkswagen θα πρέπει να τα καταφέρει μόνη της».
Παρά το γεγονός ότι ο νέος CEO της Volkswagen Matthias Mueller θα ταξιδέψει μαζί με την Angela Merkel στην Κίνα, η Καγκελάριος παραμένει άκαμπτη μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Mueller θα ενημερώσει τη Merkel για την πορεία των ερευνών σχετικά με την απάτη.
Η Volkswagen παρουσίασε ζημίες 3,48 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2015, τις πρώτες εδώ και 15 χρόνια, ενώ η μετοχή της ανέβηκε κατά 2,09% στα 108,55 ευρώ.
Η Audi και η Porsche σχεδιάζουν επίσης να προχωρήσουν στην παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων, αλλά ενώ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρουν μία ευκαιρία στη Volkswagen για να ανακτήσει την αξιοπιστία της, η κυβέρνηση της Merkel είναι διχασμένη σχετικά με τη βοήθεια που μπορεί να δώσει στην αυτοκινητοβιομηχανία.
«Οι δεσμεύσεις για δαπάνες για το προσφυγικό και τα προγράμματα στήριξης ασκούν πιέσεις στον προϋπολογισμό, τη στιγμή που η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε πολλά κέρδη τα προηγούμενα χρόνια» λέει με νόημα η Gerda Hasselfeldt από το κόμμα της Merkel (CSU).
Από την άλλη η υπουργός Περιβάλλοντος Barbar Hendricks ζητάει να ληφθούν περισσότερα ευνοϊκά μέτρα για όσους έχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και συγκεκριμένα φοροαπαλλαγές, αλλά και να εγκατασταθούν 400 σταθμοί φόρτισης σε γερμανικούς αυτοκινητόδρομους.
Σε κάθε περίπτωση δεν φαίνεται η γερμανική κυβέρνηση να αναλαμβάνει κάποια επείγουσα δράση στο θέμα της Volkswagen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης