Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα σε βάρος της Volkswagen ξεκινά και η ισπανική δικαιοσύνη, στον απόηχο του «dieselgate»

Έρευνα σε βάρος της Volkswagen ξεκινά και η ισπανική δικαιοσύνη, στον απόηχο του «dieselgate»
Μια σειρά από λεπτομερή έγγραφα και αναφορές έχει ζητήσει ισπανός δικαστής από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία
Έρευνα σε βάρος της Volkswagen ξεκινά και η ισπανική δικαιοσύνη, στον απόηχο του σκανδάλου της παραποίησης των εκπομπών ρύπων των πετρελαιοκίνητων οχημάτων της.
Ειδικότερα, στον απόηχο του «dieselgate», δικαστής του ισπανικού Εθνικού Δικαστηρίου, αναλαμβάνει έρευνα κατά της Volkswagen, που αφορά ενδεχόμενα εγκλήματα απάτης, προσβολής περιβάλλοντος και παραβίασης των προδιαγραφών προστασίας των καταναλωτών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστηρίου, από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ζητηθεί να διαβιβάσει «το σύνολο των επίσημων ανακοινώσεων γι' αυτή την υπόθεση», τον κατάλογο των οχημάτων τα οποία αφορά, το οργανόγραμμα της Volkswagen στην Ισπανία και όλες τις πληροφορίες για το λογισμικό που παραποιούσε τις μετρήσεις των ρύπων και για την εγκατάστασή του στην Ισπανία.
Σημειώνεται ότι δικαστικές έρευνες σε βάρος της Volkswagen διεξάγονται σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, αλλά και η Ελλάδα, ενώ προσφυγές έχουν επίσης κατατεθεί σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης