Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωγμές στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας εξαιτίας των χειρισμών της Merkel στο προσφυγικό

Ρωγμές στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας εξαιτίας των χειρισμών της Merkel στο προσφυγικό
Με αποχώρηση των υπουργών του απείλησε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας H. Seehofer αν η Καγκελάριος δεν αλλάξει πολιτική
Δεν είναι μόνο η δημοτικότητα της Angela Merkel που πέφτει εξαιτίας των χειρισμών της στο προσφυγικό, καθώς η Καγκελάριος έχει πλέον να αντιμετωπίσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Και δεν πρόκειται απλά για μία διαφωνία αφού ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Horst Seehofer απείλησε να πάρει τους υπουργούς του από τη γερμανική κυβέρνηση αν η Merkel δεν αλλάξει πολιτική στο προσφυγικό ζήτημα.
«Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει παραβιάσει σαφώς τις συνταγματικές της αρμοδιότητες» ανέφερε μάλιστα ένας από τους Βαυαρούς υπουργούς, που σε εθνικό επίπεδο συνεργάζονται με το CSU, το κόμμα της Καγκελάριου, ο Joachim Herrmann.
«Δεν έχει τη δικαιοδοσία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να παρακάμπτει συνεχώς την ευρωπαϊκή και τη γερμανική νομοθεσία και η Γερμανία δεν μπορεί να δέχεται 9-10 χιλιάδες αιτούντες ασύλου τη μέρα» υπερθεμάτισε ο Herrmann.
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν νέα ένταση στον κυβερνητικό συνασπισμό της Merkel, αλλά και κινητοποίηση κι έτσι η Καγκελάριος θα συναντηθεί με τον Horst Seehofer και τον Sigmar Gabriel αυτό το Σαββατοκύριακο για να συζητήσουν για το πρόβλημα.
Η χώρα προσπαθεί να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη ροή προσφύγων από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και πλέον ένα νέο μέτωπο ανοίγει στην Αυστρία, από όπου περνούν οι περισσότεροι μετανάστες για τη Γερμανία.
«Η πρακτική της Αυστρίας να επιβιβάζει τους πρόσφυγες σε λεωφορεία και να τους περνάει στη Γερμανία από σημεία των συνόρων που δεν ελέγχονται είναι απαράδεκτη» σημειώνει ο Herrmann και προσθέτει ότι «οι δύο χώρες πρέπει να διορθώσουν την πολιτική τους σε αυτό το θέμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης