Τελευταία Νέα
Διεθνή

Constancio (ΕΚΤ): Η υποτονική ανάπτυξη είναι σημάδι της χαμηλής ζήτησης – Σε ετοιμότητα για νέα μέτρα η ΕΚΤ

Constancio (ΕΚΤ): Η υποτονική ανάπτυξη είναι σημάδι της χαμηλής ζήτησης – Σε ετοιμότητα για νέα μέτρα η ΕΚΤ
Η νομισματική πολιτική πρέπει να συνοδεύεται από πρόσθετες πολιτικές, με διαφορετικά μέσα και μηχανισμούς, ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, σημείωσε o Vitor Constancio 
Την εκτίμηση ότι η διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου, αλλά και ο χαμηλός πληθωρισμός και η υποτονική οικονομική ανάπτυξη αποτελούν ενδείξεις της χαμηλής ζήτησης που παρατηρείται και συγκρατεί σε ασθενή επίπεδα την ανάκαμψη διατύπωσε ο Vitor Constancio, αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι το ΔΣ της ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και είναι έτοιμο να παρέμβει δραστικά, εφόσον κριθεί απαραίτητο, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, ώστε να εκπληρώσει τα καθήκοντά του.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θα συνεχιστεί έως ότου υπάρξει προσαρμογή στην πορεία του πληθωρισμού.
Σημειώνεται ότι ο στόχος που έχει θέσει η ΕΚΤ για τον πληθωρισμό είναι το +2%.
Η νομισματική πολιτική πρέπει να συνοδεύεται από πρόσθετες πολιτικές, με διαφορετικά μέσα και μηχανισμούς, ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο Constancio ανέφερε πως δεν υφίσταται προς το παρόν κατάσταση υπερβολικής πιστωτικής επέκτασης και αποκλίσεων στις τιμές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης