Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Οκτώβριο, λόγω της άφιξης των προσφύγων

Γερμανία: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Οκτώβριο, λόγω της άφιξης των προσφύγων
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 9,4 μονάδες
Πτώση καταγράφηκε στην καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία τον Οκτώβριο του 2015, για τρίτο συνεχές τρίμηνο, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στις 9,4 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, έναντι των 9,6 μονάδων του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του GfK.
Το αποτέλεσμα του δείκτη, που βασίζεται σε δημοσκόπηση σε 2.000 Γερμανούς, είναι σύμφωνο με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ο κυριότερος λόγος της πτώσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης είναι η πολιτική του ανοίγματος προς τους πρόσφυγες, όπως αποκαλύπτει η έρευνα, κάτι που έχει αυξήσει την ανησυχία σχετικά με την αύξηση της ανεργίας στο κοντινό μέλλον.
Ο υποδείκτης των οικονομικών προοπτικών «βούτηξε» στις 2,9 μονάδες τον Οκτώβριο έναντι των 6,4 μονάδων τον Σεπτέμβριο, δεδομένου του φόβου που εκφράζουν πολλοί από τους ερωτηθέντες στην έρευνα ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, τους επόμενους μήνες, σημειώνει ο αναλυτής της GfK, Rolf Buerkl, μια ανησυχία που έχει προκληθεί από την άφιξη προσφύγων στη χώρα.
Η εξέλιξη της αγοράς εργασίας κρίνεται καθοριστική για τις προοπτικές της κατανάλωσης τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μεσοπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης