Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα: Θα χρηματοδοτήσει κατ’ εξαίρεση την Ελλάδα με στόχο να τονωθεί η ανάπτυξη

Παγκόσμια Τράπεζα: Θα χρηματοδοτήσει κατ’ εξαίρεση την Ελλάδα με στόχο να τονωθεί η ανάπτυξη
Υποβλήθηκε σχετικό αίτημα στην Παγκόσμια Τράπεζα από τις ελληνικές αρχές
Από παντού προσπαθεί να εξασφαλίσει έσοδα και πόρους η ελληνική κυβέρνηση και απευθύνθηκε και στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Δεν θα πάρει, βέβαια, κάποιο δάνειο το ελληνικό δημόσιο, άλλωστε, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό της Παγκόσμιας Τράπεζας, που χρηματοδοτεί μόνο αναπτυσσόμενες οικονομίες.
Κατ’ εξαίρεση, όμως, ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης της Παγκόσμια Τράπεζας, που δανείζει κεφάλαια σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για να χρηματοδοτούν αυτές με τις σειρά τους αναπτυξιακά σχέδια, θα ενισχύσει οικονομικά και τον ελληνικό ιδιωτικό τομέα.
Το ύψος του ποσού που θα επενδυθεί στην Ελλάδα και το χρονοδιάγραμμα δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.
«Σχεδιάζουμε μια περιορισμένη δέσμευση στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος των ελληνικών αρχών», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Δημήτρης Τσιτσιράγκος, ο οποίος διευθύνει τις διεθνείς δραστηριότητες του Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης και πρόσθεσε.
«Με όλα όσα έχουν συμβεί (σ.σ. στην Ελλάδα) κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, τις συνέπειες για την οικονομία, την πτώση του ΑΕΠ, είναι ενδιαφέρον να αναζητηθούν ευκαιρίες στο πλαίσιο μιας περιορισμένης δέσμευσης η οποία προορίζεται να τονώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη χώρα».
«Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΔΟΧ ελπίζει ακόμη να διαδραματίσει ρόλο «καταλύτη» για τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα, καθώς οι ελληνικές τράπεζες θεωρείται ότι ακόμη είναι πολύ εξασθενημένες για να συμβάλουν στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας» ολοκλήρωσε ο Τσιτσιράγκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης