Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schulz: Επισημοποιείται η εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο τρίτο μνημόνιο της Ελλάδος

Schulz: Επισημοποιείται η εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο τρίτο μνημόνιο της Ελλάδος
Οι λεπτομέρειες, οι όροι και η οριστικοποίηση της συμμετοχής του θα ανακοινωθούν την προσεχή εβδομάδα
Έβγαλε κι άλλες ειδήσεις η μίνι Σύνοδος εκτός από τις αποφάσεις για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Και μία από αυτές που αφορά και την Ελλάδα είναι ότι την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να επισημοποιηθεί η εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο τρίτο μνημόνιο.
Αυτό αποκάλυψε ο Martin Schulz στο περιθώριο της Συνόδου και ενημέρωσε, μάλιστα, ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν  οι λεπτομέρειες και η οριστικοποίηση των όρων εμπλοκής του Ευρωκοινοβουλίου στην εποπτεία του προγράμματος.
Τη συγκεκριμένη εξέλιξη επιδίωκε η ελληνική κυβέρνηση και γι αυτό ο Δημήτρης Παπαδημούλης δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και κατηγόρησε την Κομισιόν για τον «διακοσμητικό» ρόλο που έχει πολλές φορές το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής άφησε αιχμές για την Κομισιόν λέγοντας ότι οι πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε για την ολοκλήρωση της ΟΝΕ και του ευρώ (αναμόρφωση ευρωπαϊκού εξαμήνου, ενίσχυση των εργαλείων της οικονομικής διακυβέρνησης και ενιαία εκπροσώπηση της Ευρωζώνης από τον πρόεδρο του Eurogroup), αγνοούν πλήρως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφού δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Ευρωκοινοβουλίου στη διαδικασία υιοθέτησης των νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης