Διεθνή

Αντιδρά στην πρόταση της ΕΕ ο Ivanov (πρόεδρος ΠΓΔΜ): Μπορούμε να υποδεχθούμε το μέγιστο 2.000 πρόσφυγες

Αντιδρά στην πρόταση της ΕΕ ο Ivanov (πρόεδρος ΠΓΔΜ): Μπορούμε να υποδεχθούμε το μέγιστο 2.000 πρόσφυγες
Η ΠΓΔΜ θα συνεργαστεί, αλλά μόνο ως χώρα διέλευσης και όχι ως χώρα μόνιμης διαμονής
Εμπόδια στα σχέδια της ΕΕ για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης έρχεται να βάλει ο Gjorge Ivanov, πρόεδρος της ΠΓΔΜ, καθιστώντας σαφές πως η χώρα μπορεί να δεχτεί το μέγιστο 2.000 πρόσφυγες.
Ο Ivanov φαίνεται να αντιδρά στα σχέδια των Βρυξελλών για τη δημιουργία 100.000 θέσεων υποδοχής προσφύγων στα Βαλκάνια και την Ελλάδα.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η ικανότητα υποδοχής της ΠΓΔΜ και με τη βοήθεια της UNHCR και του Ερυθρού Σταυρού ανέρχεται στο μέγιστο σε 2.000 πρόσφυγες».
Μιλώντας σε δημοσιογράφους πρόσθεσε πως η ΠΓΔΜ μπορεί να είναι μόνον μια χώρα διέλευσης, δεν έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων στο έδαφός της στην περίπτωση που κλείσουν οι διάδρομοι που χαράσσουν οι πρόσφυγες για να φτάσουν στη δυτική Ευρώπη.
Κατέστησε σαφές πως η κυβέρνηση και η χώρα του είναι συνεργάσιμες αλλά «ως χώρα υποδοχής» και όχι ως χώρα όπου οι μετανάστες θα διαμένουν μακροπρόθεσμα.
«Ελπίζουμε ότι τα σύνορα δεν θα κλείσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος δήλωσε εξάλλου ότι τάσσεται υπέρ μιας αποτελεσματικής «ανταλλαγής πληροφοριών» ανάμεσα στη χώρα του και την Ελλάδα για την καλύτερη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης