Τελευταία Νέα
Διεθνή

RBS: Η πρώτη τράπεζα που θα χρησιμοποιήσει το Facebook at Work για την εσωτερική επικοινωνία του προσωπικού της

RBS: Η πρώτη τράπεζα που θα χρησιμοποιήσει το Facebook at Work για την εσωτερική επικοινωνία του προσωπικού της
Η βρετανική τράπεζα σχεδιάζει τη χρήση του Facebook και για την πώληση χρηματοπιστωτικών προϊόντων στον κόσμο
Η Royal Bank of Scotland έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία Facebook at Work ως εργαλείο εσωτερικής επικοινωνίας των υπαλλήλων της.
Μέσω του κοινωνικού δικτύου θα περνά η επικοινωνία όλων των εργαζομένων της, από τον διευθύνοντα σύμβουλο, Ross McEwan, μέχρι τους υπαλλήλους στις κεντρικές υπηρεσίες και το δίκτυο, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Financial Times».
Η βρετανική τράπεζα, που είναι υπό κρατικό έλεγχο, εκτιμά ότι η χρήση αυτής της εφαρμογής θα της επιτρέψει να επιταχύνει την επικοινωνία, μέσω εφαρμογών σε κινητά ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, κάτι που θα επιτρέψει την αύξηση της παραγωγικότητας του υπαλληλικού της προσωπικού.
Όπως εξήγησε ο Simon McNamara, διευθυντής της τράπεζας, στην Royal Bank of Scotland το Facebook χρησιμοποιούνταν και πριν την ύπαρξη αυτού του εργαλείου: «Υπάρχει μια σαφής δυνατότητα επέκτασης της σχέσης (…) και εμείς εξερευνούμε τις δυνατότητες για την ανάπτυξή της και σε άλλους τομείς».
Έτσι, η τράπεζα σχεδιάζει τη χρήση του Facebook και για την πώληση χρηματοπιστωτικών προϊόντων στο κοινό.
Σύμφωνα με τον McNamara, ένα μεγάλο μέρος των πελατών αισθάνεται άνετα να χρησιμοποιεί το Facebook έναντι άλλων κοινωνικών δικτύων.
Σημειώνεται ότι η υπηρεσία Facebook at Work παρέχεται προς το παρόν τουλάχιστον, δωρεάν, αν και ο όμιλος σχεδιάζει μεσοπρόθεσμα να είναι επί πληρωμή.
Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτήματα που ανακύπτουν για τις επιχειρήσεις που ανατρέχουν σε αυτή την υπηρεσία είναι το θέμα ασφάλειας, με το Facebook να διαβεβαιώνει ότι εγγυάται την προστασία των προσωπικών δεδομένων στις επιχειρηματικές επικοινωνίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης