Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Στο δεύτερο γύρο των εκλογών θα κριθεί ο επόμενος Πρόεδρος

Αργεντινή: Στο δεύτερο γύρο των εκλογών θα κριθεί ο επόμενος Πρόεδρος
Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας
Στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών θα κριθεί ο επόμενος Πρόεδρος της Αργεντινής, κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της χώρας.
Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 22 Νοεμβρίου μεταξύ του Ντανιέλ Σιόλι, υποψηφίου της κεντροαριστεράς τον οποίο υποστηρίζει η απερχόμενη πρόεδρος Κριστίνα Κίρσνερ, και του συντηρητικού δημάρχου του Μπουένος Άιρες Μαουρίσιο Μάκρι.
Με καταμετρημένο το 72% των ψήφων, ο Μαουρίσιο Μάκρι προηγείται με ποσοστό 35,91% των ψήφων έναντι 35,01% του Ντανιέλ Σιόλι, τάση που αναμένεται ωστόσο να ανατραπεί, καθώς μόλις το 40% των ψήφων έχει καταμετρηθεί στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, που θεωρείται προπύργιο του Σιόλι.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύθηκαν μία εβδομάδα πριν από τις προεδρικές εκλογές, έδειχναν ένα προβάδισμα περίπου δέκα μονάδων υπέρ του Σιόλι.
Τα επίσημα αποτελέσματα που μεταδόθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα φέρουν στην τρίτη θέση με ποσοστό 21,14% τον βουλευτή Σέρχιο Μάσα, που αποσχίστηκε από το κόμμα της Κίρσνερ και ακολουθεί η υποψήφια της αριστεράς Μαργκαρίτα Στολμπίσερ (3,4%), ο τροτσκιστής Νίκολας Ντελ Κάνο (2,7%) και ο περονιστής Αδόλφο Ροδρίκες Σάα (1,8%).
Για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο, ένας υποψήφιος χρειάζεται το 45% των ψήφων ή 40% και απόσταση 10 ποσοστιαίων μονάδων από τον επόμενο υποψήφιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης