Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η συριακή κρίση στο μικροσκόπιο Lavrov και Kerry – Η τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ανδρών

Η συριακή κρίση στο μικροσκόπιο Lavrov και Kerry – Η τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ανδρών
Έγινε γνωστό από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών
Τηλεφωνική επικοινωνία με θέμα τη συριακή κρίση, είχαν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov και ο Αμερικανός ομόλογός του, J. Kerry, μετά από αίτημα των ΗΠΑ, όπως ανακοινώθηκε από το ρωσικό ΥΠΕΞ.
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, οι δυο άνδρες συνέχισαν τη συζήτησή τους σχετικά με τις προοπτικές πολιτικής επίλυσης της συριακής κρίσης με την ανάμειξη των συριακών αρχών και της "πατριωτικής αντιπολίτευσης", καθώς και υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας.
Σημειώνεται ότι σε συνέντευξη που μεταδόθηκε χθες, Σάββατο 24 Οκτωβρίου, ο Lavrov ζήτησε από τη Συρία να προετοιμαστεί για τη διεξαγωγή προεδρικών  και βουλευτικών εκλογών.
Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα σε δηλώσεις του στο Reuters ο Ρώσος βουλευτής S. Gavrilov, που συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Συρίας, Bashar al-Assad, ανέφερε ότι προτεραιότητα του Σύρου ηγέτη είναι η μάχη και η εξάλειψη της τρομοκρατίας και στη συνέχεια η διεξαγωγή βουλευτικών και προεδρικών εκλογών.
Μάλιστα, ο ίδιος, σε ερώτηση για το αν ο Assad είναι έτοιμος για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, είπε ότι η εντύπωση που του έδωσε είναι πως πρωταρχικός στόχος του είναι η μάχη και η εξάλειψη της τρομοκρατίας και μετά οι εκλογές, βουλευτικές και προεδρικές.
Επιπλέον, άλλος Ρώσος βουλευτής που βρισκόταν σήμερα στη Δαμασκό σε συνάντηση αντιπροσωπείας Ρώσων βουλευτών με τον Assad επιβεβαίωσε την πρόθεση του Σύρου προέδρου να διοργανώσει εκλογές, μετά την απελευθέρωση της χώρας από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης