Τελευταία Νέα
Διεθνή

Economist: Πλησιάζει η ώρα για τον διάδοχο της Kirchner στην Αργεντινή – Την Κυριακή 25/10 οι εκλογές

Economist: Πλησιάζει η ώρα για τον διάδοχο της Kirchner στην Αργεντινή – Την Κυριακή 25/10 οι εκλογές
Ο Daniel Scioli και ο Mauricio Macri οι δύο βασικοί υποψήφιοι – Μάλλον θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος για να αναδειχτεί ο νικητής
Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για να ολοκληρωθεί η θυελλώδης προεδρία της Christina Kirchner που άφησε εποχή στην Αργεντινή.
 Όπως γράφει ο Economist την Κυριακή είναι προγραμματισμένος ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών, που θα σημάνει το τέλος της 12ετούς διακυβέρνησης από τους Περονιστές και συγκεκριμένα την Christina Fernadez Kirchner και τον σύζυγό της Nestor Kirchner, ο οποίος πέθανε το 2010.
Οι ψηφοφόροι καλούνται επίσης να εκλέξουν το μισή σύνθεση του Κογκρέσο, το 1/3 της Γερουσίας και 11 κυβερνήτες περιφερειών.
Το βασικό ερώτημα, βέβαια, για τους ψηφοφόρους είναι αν θα επιλέξουν τον Daniel Scioli που στηρίζει η Christina Fernadez ή, τον Mauricio Macri που είναι ο βασικός του αντίπαλος.
Για να κερδίσει κάποιος από τον πρώτο γύρο θα πρέπει να συγκεντρώσει το 45% των ψήφων ή, το 40%, αλλά σε αυτή την περίπτωση να έχει διαφορά δέκα μονάδων από τον δεύτερο.
Ένας άλλος υποψήφιος και ίσως ρυθμιστής εφόσον χρειαστεί και δεύτερος γύρος είναι ο Sergio Massa πρώην μέλος του κόμματος της Fernadez που αποσκίρτησε.
Όποιος κι αν εκλεγεί, πάντως, θα πιεστεί εκ των πραγμάτων για να αντιστρέψει κάποιες πολιτικές που οδήγησαν την χώρα πιο βαθιά στην κρίση.
Σύμφωνα με μία δημοσκόπηση ο Scioli συγκεντρώνει το 49% των ψήφων και ο Macri το 45%.
Αν χρειαστούν τελικά επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 22 Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης