Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδο κατέγραψε παγκοσμίως ο PMI τον Οκτώβριο – Στις 52 μονάδες στην ευρωζώνη και στις 54 στις ΗΠΑ

Άνοδο κατέγραψε παγκοσμίως ο PMI τον Οκτώβριο – Στις 52 μονάδες στην ευρωζώνη και στις 54 στις ΗΠΑ
Ανοδικά στις 54,2 μονάδες κινήθηκε και ο PMI υπηρεσιών στην ευρωζώνη
Σταθερός παρέμεινε στην ευρωζώνη ο μεταποιητικός δείκτης PMI στις 52 μονάδες, ενώ ο κλάδος των υπηρεσιών παρουσίασε αύξηση μισής μονάδας και έφτασε τις 54,2 σύμφωνα με τα στοιχεία του Οκτωβρίου που δημοσιεύει το FXStreet.
Κάτι που δείχνει ότι ενώ υπάρχουν καθοδικοί κίνδυνοι, όπως οι αναδυόμενες αγορές, η μεταβλητότητα της χρηματοπιστωτικής αγοράς και το σκάνδαλο της Volkswagen που κλόνισαν την εμπιστοσύνη, η δραστηριότητα κρατήθηκε σε καλά επίπεδα.
Στη Γαλλία ο σύνθετος δείκτης PMI κατέγραψε μικρά κέρδη τον Οκτώβριο, ενώ στη Γερμανία ο μεταποιητικός PMI σημείωσε ελαφρά πτώση στις 51,6 μονάδες, ενώ ο PMI των υπηρεσιών κατέγραψε άνοδο 1,1 μονάδας φτάνοντας στις 55,2.
Nέες επιχειρήσεις στον μεταποιητικό τομέα κρατήθηκαν πολύ καλά, αλλά υπήρξε μία επιβράδυνση της ζήτησης από ξένους αγοραστές και συγκεκριμένα τη Ρωσία και την Κίνα.
Ακόμα μεγαλύτερη άνοδο στις 54 μονάδες σημείωσε ο μεταποιητικός κλάδος στις ΗΠΑ, τη στιγμή, μάλιστα, που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα φτάσει τις 52,7 μονάδες, έναντι 53,7 τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης