Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τα «κόκκινα δάνεια» στο επίκεντρο της επίσκεψης Fr. Hollande στην Ελλάδα – Οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης

Reuters: Τα «κόκκινα δάνεια» στο επίκεντρο της επίσκεψης Fr. Hollande στην Ελλάδα – Οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης
Το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα στους Θεσμούς και οι δηλώσεις του Fr. Hollande
Στο ζήτημα των «κόκκινων δανείων» στην Ελλάδα αναφέρεται με δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας ότι αναδείχθηκε σε μείζον ζήτημα στο πλαίσιο της επίσκεψης του γάλλου προέδρου Francois Hollande.
Ειδικότερα, το πρακτορείο Reuters επικαλείται τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει πλήρως τις δεσμεύσεις της, ωστόσο δεν θα ανεχτεί την απαίτηση για μαζικές κατασχέσεις χιλιάδων πολιτών που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.
Ο κ. Τσίπρας έθεσε τη νέα «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησής του, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή του με τον γάλλο πρόεδρο στο Μέγαρο Μαξίμου, υπαινισσόμενος τις νέες απαιτήσεις των δανειστών, κλιμάκια των οποίων βρίσκονται στην Αθήνα.
Οι συζητήσεις με τους Θεσμούς, που λαμβάνουν χώρα αυτό το διάστημα, φαίνεται ότι έχουν καταλήξει σε αδιέξοδο, ως προς το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και των κόκκινων δανείων.
Το Reuters σημειώνει πως η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης το ταχύτερο δυνατό, ώστε να προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς και στην ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος.
Ο γάλλος πρόεδρος φαίνεται να συντάσσεται με τον Αλ. Τσίπρα ως προς το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους, ενώ στην ομιλία του στην ελληνική Βουλή σημείωσε ότι οι κατοικίες των οφειλετών πρέπει να προστατευτούν.
Ειδικότερα, ο Hollande έκανε λόγο για το δικαίωμα των Ελλήνων να έχουν «στέγη πάνω από το κεφάλι τους», το οποίο πρέπει να γίνει σεβαστό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης