Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liberation: Στην Ελλάδα, τα συμβόλαια υπογράφονται στο παρασκήνιο – Σπεύδουν να προλάβουν οι γαλλικές επιχειρήσεις

Liberation: Στην Ελλάδα, τα συμβόλαια υπογράφονται στο παρασκήνιο – Σπεύδουν να προλάβουν οι γαλλικές επιχειρήσεις
Αν και επισήμως οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας δεν είναι στο επίκεντρο της επίσημης επίσκεψης του Francois Hollande στην Αθήνα, ωστόσο οι επικεφαλής των επιχειρήσεων που τον συνοδεύουν σπεύδουν να προλάβουν να τοποθετηθούν στη χώρα.
Όπως σημειώνει η γαλλική εφημερίδα «Liberation», αυτή τη φορά υπάρχει ένα θέμα, μια περίεργη σιωπή.
Ενώ η επιτυχία ενός επίσημου ταξιδιού μετριέται από τα μηδενικά που συνοδεύουν τα συμβόλαια που υπογράφονται σε λίγες ώρες, η επίσκεψη του Francois Hollande ξεφεύγει εντελώς από αυτό το βαρόμετρο, ή τουλάχιστον γίνεται προσπάθεια να ξεφύγει.
Είναι δύσκολο, σημειώνεται, όταν σε μια τόσο δύσκολη μάχη, όπως αυτή της παραμονής της Αθήνας στη ζώνη του ευρώ, να έρχεσαι τρεις μήνες μετά και να παίζεις το αρπακτικό γύρω από τις ιδιωτικοποιήσεις που απαιτεί η Γερμανία.
Πιο γρήγορη αυτή, ολοκλήρωσε την απόκτηση 14 επαρχιακών αεροδρομίων στην Ελλάδα.
Ωστόσο, η Γαλλία λέει ότι θέλει να φέρει την εμπειρία της, να αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας στα μάτια των διεθνών επενδυτών και να υποστηρίξει τις προσπάθειες ανάπτυξης και απασχόλησης.
«Υπάρχει πολιτικό ενδιαφέρον για να δείξουμε ότι μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη, ότι μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις και να γίνουν επενδύσεις, υπογραμμίζει ένας γάλλος διπλωμάτης.
Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ένα πρόγραμμα λιτότητας και το χρέος, είναι μια χώρα φιλική, σημειώνει.
Οι επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον γάλλο πρόεδρο, όπως σημειώνεται από το περιβάλλον του γάλλου προέδρου, δεν συμμερίζονται την ίδια γλώσσα.
«Πιστεύουμε ότι είναι καιρός να σπεύσουμε» στην Ελλάδα, σημειώνει ο Eric Ghebali, διευθυντής διεθνούς ανάπτυξης της Suez Environnement.
H εταιρεία του έχει σχέδια για την διαχείριση του νερού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και προσβλέπει στην επίσημη έναρξη των προσφορών.
Η εταιρεία Bic δεν έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα, ακόμη και στην κορύφωση της κρίσης, με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της εταιρείας, Thomas Brette, κάνει λόγο για προσωρινές συνθήκες.
«Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατία, δεν ανησυχούμε για τη σταθερότητά της», σημείωσε.
Αν και μια νέα κρίση θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, ωστόσο πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος αυτός είναι περιορισμένος, προσθέτει ο Eric Ghebali.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης