Τελευταία Νέα
Διεθνή

Les Echos: Το ελληνικό μάθημα του Hollande στην Αριστερά

Les Echos: Το ελληνικό μάθημα του Hollande στην Αριστερά
Η επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα του γάλλου προέδρου αποτελεί μια ευκαιρία για να στείλει μερικά μηνύματα στη Γαλλία για την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων
Ο Hollande απολαμβάνει τη δημοτικότητά του στην… Ελλάδα, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα «Les Echos» σε άρθρο της με τίτλο «Το ελληνικό μάθημα του Hollande στην Αριστερά», στο οποίο επισημαίνεται η θερμή υποδοχή που έχει τύχει ο γάλλος πρόεδρος στην Ελλάδα.
Όπως επισημαίνεται, ο γάλλος πρόεδρος απολαμβάνει των ευχαριστιών των ελληνικών αρχών και όχι χωρίς λόγο, μετά τη συμβολή του τον περασμένο Ιούλιο στις διαπραγματεύσεις των θεσμών με την Ελλάδα για την αποφυγή μιας ταπεινωτικής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και την επίτευξη μιας συμφωνίας διάσωσής της.
Μάλιστα, υπογραμμίζεται το γεγονός ότι ο Francois Hollande θα απευθυνθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, κάτι που θα χρησιμοποιήσει προκειμένου να ενθαρρύνει την κυβέρνηση Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις.
Ωστόσο, ο γάλλος πρόεδρος θα επωφεληθεί του γεγονότος προκειμένου να στείλει και μερικά μηνύματα στη Γαλλία.
Καθώς πολλοί Γάλλοι βρίσκονται στον πειρασμό να ψηφίσουν το Εθνικό Μέτωπο, ο Francois Hollande θα υπενθυμίσει ότι οι Έλληνες επέλεξαν να παραμείνουν με κάθε κόστος στο ευρώ.
«Η ιδεολογική σκληρή γραμμή δεν οδηγεί πουθενά», «δεν είναι εφικτό να ξεφύγει κανείς από την πραγματικότητα όταν είναι στην εξουσία», «θα πρέπει να γνωρίζει κανείς να απαρνιέται κάποιες από τις υποσχέσεις του», «οι μεταρρυθμίσεις είναι η μόνη διέξοδος», είναι μερικά από όσα θα πει ο γάλλος πρόεδρος στην ομιλία του στο ελληνικό κοινοβούλιο, σημειώνει η «Les Echos».
Η γαλλική Αριστερά του Μελανσόν κάνει λόγο για «προδοσία» του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κάποτε θαύμαζε, ενώ κατηγορεί τον Hollande ως συνένοχο.
Ο γραμματέας της Αριστεράς στη Γαλλία, Eric Coquerel, ανέφερε την Πέμπτη ότι ο γάλλος πρόεδρος έπαιξε τον ρόλο του καλού μπάτσου όσον αφορά την ελληνική κρίση, οδηγώντας την Αθήνα στο να αποδεχθεί το απαράδεκτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης