Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ελέω Draghi – Σε υψηλά δύο μηνών οι δείκτες

Ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ελέω Draghi – Σε υψηλά δύο μηνών οι δείκτες
Διευρυμένα κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις δηλώσεις του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, ότι τον Δεκέμβριο θα επανεξεταστεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης
Σε υψηλά δύο μηνών κινούνται οι μετοχές στην Ευρώπη, αλλά και τις ΗΠΑ, καθώς αυξάνονται οι ελπίδες για αλλαγές στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, σε συνδυασμό και με την αισιοδοξία που δημιουργείται από τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν διευρυμένα κέρδη στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά τις δηλώσεις του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, χθες, μετά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου της τράπεζας στη Μάλτα.
Ο κεντρικός τραπεζίτης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) τον Δεκέμβριο, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θα επανεξεταστεί τον Δεκέμβριο.
Πρόσθεσε ότι το εκτελεστικό συμβούλιο της τράπεζας θα είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει ότα τα διαθέσιμα εργαλεία, κάτι που υποδηλώνει ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα μπορούσε να επεκταθεί πέρα από τον Σεπτέμβριο του 2016, ακόμη και μέσα στο 2017, όπως εκτιμούν ορισμένοι αναλυτές.
Οι ανακοινώσεις από την ΕΚΤ προκάλεσαν ράλι στη Wall Street και την Ασία, με τις περισσότερες αγορές να σημειώνουν ράλι.
Όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές αγορές, περί τις 10:50 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 1,20%, στις 10.618 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,71%, στις 6.423,80 μονάδες και στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 σημειώνει άνοδο 1,24%, στις 4.858,50 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη καταγράφει κέρδη 1,09%, στις 10.478,50 μονάδες και ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται κατά 0,42%, στις 22.707 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται υψηλότερα κατά 1,01%, στις 373,73 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης