Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Η πρόκληση για την ΕΕ στο προσφυγικό, πλησιάζει και θα είναι ασταμάτητη

Business Insider: Η πρόκληση για την ΕΕ στο προσφυγικό, πλησιάζει και θα είναι ασταμάτητη
Ο χειμώνας έρχεται και μαζί του οι ασθένειες και οι συγκρούσεις μεταξύ των προσφύγων
Με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνόρων (Frontex) να εκτιμά ότι περισσότεροι από 710 χιλ. πρόσφυγες έχουν περάσει τα σύνορα της Ευρώπης από την αρχή του 2015 ,σε σύγκριση με τους 280 χιλ. που πέρασαν αντίστοιχα το 2014, το Business Insider προειδοποιεί ότι η ευρωπαϊκή προσφυγική κρίση θα εξελιχθεί σε μη αντιμετωπίσιμο πρόβλημα.
Το Business Insider εξηγεί πόσο φοβισμένοι είναι οι πρόσφυγες και πόσο πιεσμένες οι ευρωπαϊκές αρχές από τον τεράστιο αριθμό τους και τη συνοχή ροή προς τα ευρωπαϊκά σύνορα.
Η κρίση, τονίζει το Business Insider, έχει προκαλέσει χώρες να κλείσουν τα σύνορά τους, άλλες να υψώνουν τείχη και τώρα Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμη τεράστιο ζήτημα: Έρχεται χειμώνας.
Ο χειμώνας στην Ευρώπη μπορεί να είναι ιδιαίτερα δεινός και οι πρόσφυγες – πολλοί από τους οποίους δεν έχουν βρει ακόμη καταφύγιο θα πρέπει κάπως να προστατευθούν.
Ακόμη και αν φτάσουν στην πλούσια Γερμανία κανείς δεν εγγυάται ότι θα βρουν ένα ζεστό μέρος, γράφει χαρακτηριστικά το Business Insider.
Το πρώτο χιόνι έπεσε ήδη στη Γερμανία…
Οι ομάδες νοσηλευτικής βοήθειας των προσφύγων προειδοποιούν ότι το κρύο θα ισχυροποιήσει τον κίνδυνο για ασθένειες.

Οι προσφυγικές ροές:

UPDATED_BI_Graphics_Europe's refugee crisis_UPDATED

Παράλληλα, το να μένουν τόσο κοντά ο ένας με τον άλλο μεγιστοποιεί τους κινδύνους για την ανάπτυξη ασθενειών, ενώ στα Βαλκάνια η κατάσταση είναι ήδη έκρυθμη, με πληθώρα προσφύγων να είναι άρρωστοι.
Η Frontex είπε στο Business Insider ότι το κρύο μπορεί πάντως να αποθαρρύνει τους πρόσφυγες από το να περάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης