Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Υποχωρεί το ευρώ μετά τις ανακοινώσεις Draghi – Στα 1,1159 δολάρια το κοινό νόμισμα

tags :
Bloomberg: Υποχωρεί το ευρώ μετά τις ανακοινώσεις Draghi – Στα 1,1159 δολάρια το κοινό νόμισμα
Δεδομένη θεωρούν σχεδόν όλοι οι αναλυτές την ποσοτική χαλάρωση και τη μείωση του επιτοκίου καταθέσεων τον Δεκέμβριο
Σε χαμηλό τριών εβδομάδων υποχώρησε το ευρώ από τη στιγμή που ο  Mario Draghi δεν άφησε αμφιβολίες στους επενδυτές για το γεγονός ότι είναι έτοιμος να αναπτύξει μέτρα νομισματικής ώθησης για την ενίσχυση της πληγείσας οικονομίας.
Το κοινό νόμισμα κατέγραψε απώλειες έναντι και των 16 βασικών νομισμάτων από τη στιγμή που ο Draghi είπε στους αξιωματούχους ότι θα επανεξετάσει την ποσοτική χαλάρωση τον Δεκέμβριο.
Η αγορά ομολόγων τυπικά αναμένεται να λήξει τον Σεπτέμβριο του 2016 θα συνεχιστεί μέχρι η ΕΚΤ να δει μια σταθερή αύξηση στην προοπτική του πληθωρισμού.
Υπό συζήτηση είναι επίσης η περαιτέρω μείωση του αρνητικού επιτοκίου καταθέσεων.
Η υποχώρηση του ευρώ δικαίωσε τους traders που την περίμεναν μετά το πρόσφατο ράλι που είχε κάνει το κοινό νόμισμα έναντι του δολαρίου.
«Ο Draghi παρέθεσε μία ξεκάθαρη επιβεβαίωση ότι η ΕΚΤ θα ενισχύσει τη νομισματική πολιτική της τον Δεκέμβριο και τόσο η ποσοτική χαλάρωση, όσο και η μείωση του επιτοκίου καταθέσεων είναι στο τραπέζι» ανέφερε ο Νικ Κούνις αναλυτής στην ABN Amro Bank στο Άμστερνταμ.
Το ευρώ υποχώρησε κατά 1,6% και η ισοτιμία διαμορφώθηκε στα 1,1159 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Οκτωβρίου.
Στην ισοτιμία με το ιαπωνικό νόμισμα, το ευρώ κατέγραψε επίσης απώλειες 1,2% και διαμορφώθηκε στα 134,42 γεν.
«Ο Draghi υπενθύμισε ότι οι καθοδικοί κίνδυνοι για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό παραμένουν και έδωσε έμφαση στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου για αλλαγή πολιτικής» υποστήριξε ο Lee Hardman στρατηγικός αναλυτής της Bank of Tokyo στο Λονδίνο.
Προθέτοντας ότι «αυτό είναι ένα σημάδι ότι η ΕΚΤ μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση, εφόσον οι καθοδικοί κίνδυνοι παραμείνουν και αυτό θα πιέσει κι άλλο το ευρώ».
«Ο Draghi δεν ρίχνει γροθιές» ήταν το ευφυολόγημα του Valentin Marinov από την Credit Agricole που υποστήριξε ότι «αυτό πιέζει το ευρώ χαμηλότερα, παρά το γεγονός ότι ως ένα βαθμό η μετριοπάθεια ήταν αναμενόμενη».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης