Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Μετριοπαθής ο Draghi – Τον Δεκέμβριο η επέκταση και η διεύρυνση της ποσοτικής χαλάρωσης

FT: Μετριοπαθής ο Draghi – Τον Δεκέμβριο η επέκταση και η διεύρυνση της ποσοτικής χαλάρωσης
Άνοιξε το παράθυρο και για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων – Ανησυχία για τον πληθωρισμό και την παγκόσμια οικονομία
Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για… μετάφραση σχετικά με τη μετριοπαθή συνέντευξη τύπου του Mario Draghi γράφουν οι Financial Times, που παραθέτουν τις πρώτες αντιδράσεις.
Ο KenWatters από τη BNP Parisbas ανέφερε «ότι η συνέντευξη τύπου ήταν τόσο μετριοπαθής, όσο αναμενόταν από τη στιγμή που δεν ανακοινώθηκε περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση – το μήνυμα έγινε αντιληπτό και κατανοητό».
O αναλυτής της BNP Parisbas θεωρεί, πάντως, ότι «η ΕΚΤ έστειλε με πολλούς τρόπους το σημάδι ότι είναι ένα βήμα πιο κοντά στην ποσοτική χαλάρωση, εστιάζοντας στην ανάγκη επαγρύπνησης όσον αφορά τον χαμηλό προϋπολογισμό και εκφράζοντας την ευαισθησία της στις νομισματικές και οικονομικές συνθήκες».
Καταλήγοντας, ο Watters υποστηρίζει ότι «περιμένει περισσότερη άσκηση πολιτικής στη συνεδρίαση της 3ης Δεκεμβρίου και περισσότερες από μία ενέργειες, οι οποίες είναι λίγο, πολύ γνωστές και το ερώτημα είναι τι μορφή θα έχουν οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ».
Ο Luke Bartholomew επενδυτικός μάνατζερ στο Aberdeen Asset Management στη Σκωτία σχολίασε από την πλευρά του.
«Σήμερα πήραμε μία γεύση από όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.
Ο Draghi άνοιξε την πόρτα για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων και έκανε σαφές ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα επεκταθεί και θα διευρυνθεί.
Η ρητορική της ΕΚΤ έδωσε έμφαση στην εύθραυστη δομή της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας».
Τέλος, ο Sebastian Galy της Deutsche Bank ανέφερε ότι «η ΕΚΤ επανεισήγαγε το σχέδιο για περαιτέρω μείωση του επιτοκίου καταθέσεων και είναι σαν να λέει στην αγορά ότι παρανοεί την αντίδραση της ΕΚΤ όταν πιέζει το ευρώ ψηλότερα από την περιοχή του 1,15 δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης