Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η προσδοκία για περισσότερη ποσοτική χαλάρωση από την ΕΚΤ ωθεί ανοδικά τη Wall – Στο +0,8% ο Dow Jones

Η προσδοκία για περισσότερη ποσοτική χαλάρωση από την ΕΚΤ ωθεί ανοδικά τη Wall – Στο +0,8% ο Dow Jones
Απώλειες -3,88% καταγράφει το ADR της Εθνικής στη Wall, διαπραγματευόμενο στα 0,87 δολάρια
Με κέρδη άνοιξαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, με τους επενδυτές να εκτιμούν τις εξαγγελίες του επικεφαλής της ΕΚΤ Mario Draghi, οι οποίες ανέβασαν τις προσδοκίες για μία επέκταση στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Πιο συγκεκριμένα, στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο +0,8% στις 17.295 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη +0,8% στις 4,877 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο της Wall S&P 500 κινείται ανοδικά κατά +0,7% στις 2,032 μονάδες.
Απώλειες -3,88% καταγράφει το ADR της Εθνικής στη Wall, διαπραγματευόμενο στα 0,87 δολάρια.
Να σημειωθεί ότι για αλλαγές στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) τον Δεκέμβριο προϊδέασε τις αγορές ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του εκτελεστικού συμβουλίου στη Μάλτα.
Το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων θα διαρκέσει έως το Σεπτέμβριο του 2016 και αν κριθεί αναγκαίο θα παραταθεί, τόνισε ο διοικητής της ΕΚΤ.
Ήδη το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων μας προσφέρει ευελιξία έτσι όπως έχει σχεδιαστεί, ανέφερε και σημείωσε ότι ο βαθμός της νομισματικής χαλάρωσης θα επανεξεταστεί τον Δεκέμβριο.
Μόνο εάν αποτιμήσουμε όλα τα δεδομένα θα αποφασίσουμε να δράσουμε για τη στήριξη της οικονομίας, υπογράμμισε.
Ο Draghi αποκάλυψε ότι στη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκε η μείωση του επιτοκίου καταθέσεων, ενώ υπήρξαν και μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου που τάχθηκαν υπέρ της ανάληψης περαιτέρω δράσης.
Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,4% το β' 3μηνο του 2015, αντανακλώντας τη θετική επίδραση του QE, σύμφωνα με τον κεντρικό τραπεζίτη.
Ο Draghi επισήμανε ότι η μικρή πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις πλήττει την ανάκαμψη, στέλνοντας σαφές μήνυμα στις κυβερνήσεις.
Σημείωσε ωστόσο ότι οι κίνδυνοι παραμένουν σε τροχιά αποκλιμάκωσης.
Σύμφωνα με τον κεντρικό τραπεζίτη της Ευρωζώνης, η πτώση των τιμών του πετρελαίου έχει αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.
Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα αυξηθεί το 2016 και 2017.
Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει σε περίπτωση που οι συνθήκες στην οικονομία της Ευρωζώνης το απαιτήσουν, επανέλαβε.
Ο διοικητής της ΕΚΤ τόνισε ότι εντοπίζονται αρκετοί κίνδυνοι για την πορεία του πληθωρισμού (πχ τιμές πετρελαίου), οι οποίοι βρίσκονται υπό παρακολούθηση.
Όπως εξήγησε, απαιτείται συνδυασμός δράσεων για τη στήριξη της οικονομίας.
Υπάρχουν ακόμη ανησυχίες για την πορεία των αναδυόμενων αγορών, τόνισε και κάλεσε τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε δράσεις φιλικές προς την ανάπτυξη, καθώς η νομισματική πολιτική από μόνη της δεν είναι αρκετή.
Η ανάπτυξη θα επηρεαστεί αρνητικά από την προσαρμογή των ισολογισμών και τις καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, εκτίμησε ο Draghi.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης