Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Θα καταργήσει 2.000 θέσεις εργασίας μετά από ζημίες 125 εκ. φράγκων και πτώση εσόδων -53%

Credit Suisse: Θα καταργήσει 2.000 θέσεις εργασίας  μετά από ζημίες 125 εκ. φράγκων και πτώση εσόδων -53%
Τα καθαρά έσοδα της τράπεζας υποχώρησαν κατά 53% στα 674 εκ. φράγκα
Λόγω μίας μεγαλύτερης απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί πτώσης των εσόδων η Credit Suisse θα καταργήσει 2.000 θέσεις εργασίας στο Λονδίνο, αναφέρει το Bloomberg.
Παράλληλα θα προχωρήσει και δε διαχωρισμό του τμήματος συναλλαγών από εκείνο της παροχής συμβουλών σε επιχειρήσεις, εστιάζοντας στις δραστηριότητές της στην Ελβετία.
Η ελβετική τράπεζα δέχτηκε πιέσεις από τις ρυθμιστικές αρχές έτσι ώστε να λάβει μέτρα για να περιορίσει τις ζημίες της, ωστόσο, ο Lutz Roehmeyer εκφράζει στο Bloomberg μία διαφορετική άποψη.
«Οι ευρωπαϊκές τράπεζες που διαχωρίζουν τις επενδυτικές τους τράπεζες δίνουν την εντύπωση ότι έχουν μία επιχείρηση στην ποία σχεδιάζουν να επενδύσουν και μία άλλη την οποία πρόκειται να συρρικνώσουν και αργότερα να πουλήσουν ή, να συγχωνεύσουν».
Η Deutsche Bank, η Barclays και η UBS Group αποσύρθηκαν από κάποιες συναλλαγές, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές τις πίεσαν να έχουν διαθέσιμα κεφάλαια για να καλύψουν τυχόν ζημίες.
Η πίεση αυτή έχει να κάνει με τη μεταβλητότητα των παγκόσμιων αγορών, καθώς οι επενδυτές αποσύρονται από την αγορά και την πώληση περιουσιακών στοιχείων, ενώ υπάρχουν και ανησυχίες για τη μείωση των τιμών του πετρελαίου, την προοπτική αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ και την ενδυνάμωση της κινέζικης οικονομίας.
Η επενδυτική τράπεζα της Credit Suisse παρουσίασε ζημίες 125 εκ. φράγκων σε διάστημα τριών μηνών μέχρι τον Σεπτέμβριο, μετά από κέρδη 516 εκ. φράγκων ένα χρόνο νωρίτερα.
Αυτό συνέβη για πρώτη φορά από το τέταρτο τρίμηνο του 2014.
Τα καθαρά έσοδα υποχώρησαν κατά 53% στα 674 εκ. φράγκα, καθώς σημειώθηκε χαμηλότερη δραστηριότητα από τους πελάτες, σύμφωνα με την τράπεζα.
Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα έσοδα θα ανέλθουν στο 1,2 δισ. φράγκα με βάση μία έρευνα του Bloomberg.
Η Credit Suisse θα αποτραβηχτεί από τη μάκρο – δραστηριότητα που περιλαμβάνει αγοραπωλησία περιουσιακών στοιχείων τα οποία έχουν να κάνουν με συναλλαγματικές ισοτιμίες και θα κλείσει υποκαταστήματα στην Ευρώπη και την Ασία.
Οι συνολικές περικοπές θα φτάσουν τα 5 δισ. δολάρια ως το τέλος του χρόνου, μία μείωση 72% από τον Ιούνιο.
Ένας άλλος στόχος είναι να συρρικνωθούν οι prime υπηρεσίες προς πελάτες hedge funds στο μισό και συγκεκριμένα στα 7 δισ. δολάρια για την ίδια περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης