Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιφνιδιαστική συνάντηση Assad - Putin στη Μόσχα χθες (20/10) - Στο επίκεντρο οι δράσεις κατά του ISIS στη Συρία

Αιφνιδιαστική συνάντηση Assad - Putin στη Μόσχα χθες (20/10) - Στο επίκεντρο οι δράσεις κατά του ISIS στη Συρία
«Επίσκεψη εργασίας» χαρακτήρισε την επίσκεψη του Bashar al-Assad το Κρεμλίνο
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Συρίας, Bashar Al Assad, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται στη Συρία.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Συρίας μετέβη χθες, Τρίτη 20 Οκτωβρίου, στη Μόσχα, όπου συναντήθηκε με τον ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κρεμλίνου.
Ο Bashar al-Assad πραγματοποίησε «επίσκεψη εργασίας» στη Ρωσία, ανέφερε ο Dmitry Peskov, προσθέτοντας πως στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε με τον Putin τέθηκε το ζήτημα των κοινών στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των τζιχαντιστών, τους οποίους οι δύο ηγέτες χαρακτήρισαν «τρομοκράτες», στη Συρία και η συνέχιση των ρωσικών επιδρομών. 
«Θα ήθελα να εκφράσω την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μου για ολόκληρη της ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη βοήθεια που δίνουν στη Συρία», φέρεται να δήλωσε ο Bashar al-Assad.
Από την πλευρά του, ο Vladimir Putin φέρεται να χαρακτήρισε «φίλο» της Ρωσίας τη Συρία, αλλά και να επιβεβαίωσε τη δέσμευση της χώρας του να συνεισφέρουν «όχι μόνο σε στρατιωτικό επίπεδο, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο», ώστε να έρθει η ειρήνη στη Συρία.
Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία της ρωσικής κυβέρνησης ότι 4 χιλ. πολίτες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης μάχονται στο πλευρό των ανταρτών της Συρίας.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτούς, εφόσον αποκτήσουν την εμπειρία του πολέμου και λάβουν την ιδεολογική εκπαίδευση, να επιστρέψουν στη Ρωσία».
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά από το 2011 που ο πρόεδρος Assad πραγματοποιεί επίσκεψη στο εξωτερικό. 

Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης