Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Αλλαγές στους επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής και αύξηση κεφαλαίου μετά τη «βουτιά» στα κέρδη

tags :
Credit Suisse: Αλλαγές στους επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής και αύξηση κεφαλαίου μετά τη «βουτιά» στα κέρδη
Η τράπεζα προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 6 δισ. ελβετικών φράγκων ύστερα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα γ' τριμήνου
Αλλαγές στους επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, η Credit Suisse, μετά τη «βουτιά» που κατέγραψε στα κέρδη της.
Ειδικότερα, η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε ότι των δύο νέων τμημάτων επενδυτικής τραπεζικής της θα ηγούνται από τους Tim O'Hara και Jim Amine, αν και δεν έγινε αναφορά για τον τρίτο συν-επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής Gael de Boisard, ο οποίος είναι ο νυν επικεφαλής του τμήματος σταθερού εισοδήματος.
Εν τω μεταξύ, η τράπεζα προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 6 δισ. ελβετικών φράγκων (6,3 δισ. δολαρίων), στο πλαίσιο της προγραμματισμένης αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο, ύστερα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα γ' τριμήνου.
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Tidjane Thiam, ο οποίος ανέλαβε τη θέση αυτή τον Ιούλιο, αναμένεται να εφαρμόσει αλλαγές στην τράπεζα, μεταξύ των οποίων και τη συρρίκνωση μιας υπερμεγέθους και εξαιρετικά υψηλού ρίσκου επενδυτικής τράπεζας.
Η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει τη χρήση κεφαλαίων στην επενδυτική της τράπεζα, ενώ πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει σε μερική ΙΡΟ της ελβετικής τραπεζικής της μονάδας. Σχεδιάζει ακόμη να περικόψει το κόστος κατά 3,5 δισ. φράγκα, μέχρι το τέλος του 2018.
Σημειώνεται ότι η τράπεζα ανακοίνωσε προ φόρων ζημίες 125 εκατ. ευρώ για την επενδυτική της τράπεζα στο γ' τρίμηνο, έναντι κερδών 516 εκατ. φράγκων στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Συνολικά, η Credit Suisse ανακοίνωσε πτώση 24% στα καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο και πτώση 8% στα καθαρά έσοδα, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώθηκε στο 10,3% έναντι του 14,4% της UBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης