Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Τα μεγαλύτερα κέρδη τους από το 1998 κατέγραψαν τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών

FT: Τα μεγαλύτερα κέρδη τους από το 1998 κατέγραψαν τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών
Η μη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed και η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ ήταν δύο από τους βασικούς λόγους, αλλά και ότι είχαν πιάσει πάτο
Μπορεί η παγκόσμια οικονομία να μην είναι και στα καλύτερά της τελευταία, αλλά τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών κάνουν πάρτι, όπως σημειώνουν οι Financial Times.
Αναλυτές της HSBC ανέφεραν ότι τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών έχουν καταγράψει τα μεγαλύτερα κέρδη τους από το 1998.
Το κλίμα άλλαξε από τη στιγμή που φάνηκε να εξασθενούν οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.
Από τα τέλη του Σεπτεμβρίου στον δείκτη της JP Morgan τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών κατέγραψαν κέρδη της τάξης του 4%.
Παράλληλα, βοηθάει και η ποσοτική χαλάρωση από την ΕΚΤ, που αν συνεχιστεί οι αμερικάνικες αποδόσεις θα μειωθούν και αυτή είναι η κλασική συνταγή για τη ρευστότητα στις αναδυόμενες αγορές.
Αλλά οι αναλυτές της HSBC υποστηρίζουν ότι το ράλι δεν οφείλεται σε μία αλλαγή διάθεσης για τις αναδυόμενες αγορές.
Δεν έχει να κάνει με το ότι οι traders και οι επενδυτές αγάπησαν ξαφνικά τις αναδυόμενες αγορές, αλλά ότι δεν υπήρχε άλλη «βενζίνη» για περαιτέρω διολίσθησή τους.
Γι’ αυτό δεν πρέπει να υπάρχει και υπερβολικός ενθουσιασμός και η HSBC θεωρεί ότι δεν είναι ακόμα ώρα για το bullish σενάριο.
Συμβουλεύει, λοιπόν, με προσεκτικά βήματα και πάντα μετά από ώριμη σκέψη την επιλογή της ινδονησιακής ρουπίας και του φιλιππινέζικου πέσο για περαιτέρω κέρδη, μαζί με τα νομίσματα των ανατολικών ευρωπαϊκών κρατών, του μεξικάνικου πέσο και του βραζιλιάνικου ρεάλ.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης