Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιδρά η Ευρωομάδα της Αριστεράς για την εποπτεία της Ελλάδας από επιτροπή του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου

Αντιδρά η Ευρωομάδα της Αριστεράς για την εποπτεία της Ελλάδας από επιτροπή του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου
Θεωρεί ότι η απόφαση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να ενσωματώσει και στην Πολιτική Συνοχής το ίδιο πνεύμα και λογική που διέπουν τον έλεγχο της εφαρμογής των προγραμμάτων προσαρμογής
Έντονη ήταν η αντίδραση της Ευρωπαϊκής αριστεράς το γεγονός ότι μετά από πρόταση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα επιβληθεί μόνο στην Ελλάδα εποπτεία για την υλοποίηση ειδικών μέτρων που έχουν να κάνουν με την απορρόφηση κοινοτικών κεφαλαίων.
Ο ευρωβουλευτής Younous Omarjee, μέλος της ευρωομάδας της Αριστεράς, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής REGI κατήγγειλε κατηγορηματικά την απόφαση αυτή, διότι θα έχει ως αποτέλεσμα να ενσωματώσει και στην Πολιτική Συνοχής το ίδιο πνεύμα και λογική που διέπουν τον έλεγχο της εφαρμογής των "προγραμμάτων προσαρμογής" για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της οικονομικής και δημοσιονομικής της εποπτείας.
Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής REGI, θεωρεί αδιανόητο το γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί να μπει στη μαύρη λίστα και να εποπτεύεται με αυτόν τον τρόπο.
Η Ελλάδα πάντα εξαντλούσε τα διαθέσιμα κονδύλιά της και οι δυσκολίες απορρόφησης που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή οφείλονται στην έλλειψη ρευστότητας, που προκύπτει από τις πολιτικές κυρώσεις εις βάρος της.
Ως εκ τούτου, τίποτα δε μπορεί να δικαιολογήσει περαιτέρω αυτόν τον τρόπο μεταχείρισης, εκτός από τη διατήρηση μιας ειδικής μεταχείρισης για την Ελλάδα.
Τέλος, ο Younous Omarjee υπενθύμισε ότι γενικοί κανόνες ελέγχου και παρακολούθησης εφαρμογής μέτρων για την εκταμίευση κονδυλίων, υπήρχαν ήδη εντός των ευρωπαϊκών κανονισμών, για όλες τις ευρωπαϊκές περιφέρειες, και ότι, η ειδική μεταχείριση της Ελλάδας δημιουργεί απορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης