Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tagesspiegel: Οι ευρωπαϊκές ικεσίες της Merkel στον σύγχρονο σουλτάνο Erdogan για το προσφυγικό

Tagesspiegel: Οι ευρωπαϊκές ικεσίες της Merkel στον σύγχρονο σουλτάνο Erdogan για το προσφυγικό
«Η Merkel ζητά από τους Τούρκους το ακατόρθωτο, να καταστήσουν άτρητα τα σύνορά τους», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα 
Για τις ευρωπαϊκές… ικεσίες της Angela Merkel, καγκελαρίου της Γερμανίας, στον σύγχρονο σουλτάνο Erdogan, κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel» σε σημερινό της δημοσίευμα, στον απόηχο της επίσκεψης της Merkel στην Τουρκία, με το προσφυγικό στο επίκεντρο.
Ειδικότερα, η Tagesspiegel εκτιμά πως η Merkel επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, και προσπάθησε, τάζοντας, να τον πείσει να αναλάβει το ακατόρθωτο.
«Η Merkel ζητά από τους Τούρκους κάτι που οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να καταφέρουν», σημειώνει συγκεκριμένα το δημοσίευμα, «να διασφαλίσουν τα σύνορά τους, καθιστώντας τα άτρητα για όσους θέλουν να τα διαπεράσουν».
Με στόχο να πειστεί ο Erdogan και «να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές εκκλήσεις ή καλύτερα ικεσίες, η γερμανίδα καγκελάριος «έταξε» χρήματα, πολλά χρήματα και πολιτικές παραχωρήσεις, συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα.
Ο Erdogan, ωστόσο, γνωρίζει καλά ότι οι όροι έχουν αντιστραφεί, καθώς έχει τα καλύτερα χαρτιά και μάλιστα δυο εβδομάδες πριν από τις εκλογές τις οποίες ο ίδιος προκάλεσε.
«Στο πρόσωπο της Merkel η ΕΕ έρχεται λίγες μέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ως ικέτης», σημειώνει η εφημερίδα, καταλήγοντας πως «ο σύγχρονος σουλτάνος Erdogan, ο οποίος στη χώρα του φέρεται σαν τον χαλίφη από τις 1.001 νύχτες, μπορεί να ανταποκριθεί ή να απορρίψει το αίτημα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης