Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lloyds Bank: Η οικονομία της Κίνας και η αύξηση των επιτοκίων της Fed παραμένουν τα βασικά ζητήματα στις αγορές

Lloyds Bank: Η οικονομία της Κίνας και η αύξηση των επιτοκίων της Fed παραμένουν τα βασικά ζητήματα στις αγορές
Οι αναλυτές αναζητούν τα «σημάδια» για το πότε θα ξεκινήσει η ποσοτική σύσφιγξη της Fed
Την εκτίμηση ότι οι ανησυχίες για την οικονομία της Κίνας και οι προβλέψεις για την αύξηση των επιτοκίων της Fed θα παραμείνουν τα κύρια ζητήματα συζήτησης και οι κύριες πηγές ανησυχίες στις αγορές διατυπώνει ο Nikesh Sawjani, οικονομικός αναλυτής της Lloyds Bank.
Ειδικότερα, επισημαίνει πως μετά και τα τελευταία στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας αναμένονται οι αποφάσεις της People’s Bank of China για το αν θα προβεί σε περαιτέρω μέτρα χαλάρωσης, ενώ τονίζει πως η κατάσταση της κινεζικής οικονομίας είναι «κλειδί» για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.
Παράλληλα, σημειώνει ότι με τις πρόσφατες δηλώσεις τους, τα διοικητικά στελέχη της Fed, Brainard και Tarullo, αμφισβητούν την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων της Fed εντός του 2015.
Και οι δύο διοικητές υπογράμμισαν την αδυναμία του αμερικανικού πληθωρισμού, ενώ εξέφρασαν ανοιχτά τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο η ενίσχυση της αγοράς εργασίας αποτελεί, αυτή τη στιγμή, χρήσιμο σημάδι για την πορεία του πληθωρισμού.
«Δεδομένου ότι το οικονομικό ημερολόγιο των ΗΠΑ είναι «ελαφρύ» το προσεχές διάστημα, αλλά και ότι στις 28 Οκτωβρίου αναμένεται η απόφαση της Fed, είναι λογικό οι δηλώσεις των Powell και Dudley, οι οποίοι μιλούν εντός της εβδομάδας, να προσελκύσουν την προσοχή», σχολιάζει ο αναλυτής της Lloyds Bank.
Υπογραμμίζει, πάντως, ότι δύσκολα οι ομιλίες των διοικητών της Fed θα «ρίξουν φως» στις αποφάσεις που αναμένεται να πάρει η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης